Puheenaihe

Puretun leikkipuiston luvattiin uudisrakennus, rahat loppuivat – "Meillä on tosi petetty olo"

Lohikäärmepuiston lapset, vanhemmat ja henkilökunta ihmettelevät, milloin kaivatun puistorakennuksen rakennustyöt alkavat.

Lukijan kuva

Vuosaaressa harmitellaan leikkipuisto Lohikäärmepuiston kohtaloa.

Vuonna 1975 valmistuneessa rakennuksessa tehtiin pari vuotta sitten kuntotutkimus, ja korjaukset arvioitiin niin mittaviksi, että kustannukset hipoivat uudisrakennuksen hintaa.

Leikkipuiston rakennus purettiin ja tilalle luvattiin rakentaa uusi.

– Suunnitelmat tehtiin ja piti tulla uusi talo ja piha. Sitten yhtäkkiä sanottiinkin ettei tule. Kaupungilla ei ollut rakentamiseen rahaa, kuvailee leikkipuistoa lapsineen käyttänyt Pinja Rislakki.

Meillä on tosi petetty olo."

Jo sitä ennen suunnitelmaa oli hänen mukaansa reippaasti karsittu. Esimerkiksi kuraeteinen oli jätetty pois.

– Meillä on tosi petetty olo, kun asia oli jo kerran päätetty, Rislakki sanoo.

Leikkipuisto sai väistötilat muutaman sadan metrin päähän asuintalon kerhohuoneeseen. Tilaan on Rislakin mukaan hankala mennä, sillä lyhin reitti olisi portaita pitkin, mutta niitä ei rattaiden kanssa pääse.

Toista kautta taas joutuu reippaasti kiertämään.

– Yhtälö ei toimi muutenkaan hirveän hyvin, koska tilat eivät ole enää pihan yhteydessä. On käytännössä valittava, meneekö sisälle ohjattuun toimintaan vai pihalle.

Iltapäivätoimintaan osallistuville koululaisillekin pihan ja väistötilojen etäisyys on hankala, koska välissä on ylitettävä tie.

– Siinä kulkee nyt paljon työkoneita, kun lähistölle rakennetaan kahta kerrostaloa, Rislakki huomauttaa.

Lohikäärmepuisto sijaitsee aivan Vuosaaren ala-asteen koulun vieressä.

Olisimme onnellisia, jos rakentamaan päästäisiin pian."

Kaupunki hyväksyi uudisrakennuksen hankesuunnitelman jo viime kesänä, mutta rajasi kustannusarvion 880 000 euroon. Alkuperäinen kustannusarvio oli yli miljoona euroa.

Toimitilayksikön päällikön Sakari Heikkisen mukaan Lohikäärmepuiston rakennus sisältyy pakettiin, jossa kaupunki kilpailuttaa kolme pienehköä leikkipuistoa kerralla. Kaksi muuta ovat leikkipuistot Brahe ja Kotinummi.

– Kilpailutus tapahtuu kevään tai kesän aikana, ja jos tarjoukset ovat päätöksen puitteissa, rakentaminen tapahtuu 2019–2020, Heikkinen kertoo.

– Olisimme onnellisia, jos rakentamaan pian päästäisiin. Leikkipuistolle on ehdottomasti tarvetta. Siellä on ollut paljon kävijöitä, johtava leikkipuisto-ohjaaja Jyrki Rönkkö toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu