Minne mennä

Kannelmässä kylvetään kesäkuussa taideteoksessa

Kannelmäen Sitratoria elävöitetään yhteisöllisellä taideteoksella. Arkistokuva.

Päivi Tuovinen

Kannelmäen Sitratori kokee kesäkuussa muodonmuutoksen kun brittiläisen The Brick Box -taiteilijakollektiivin teos Hope Springs Eternal muuttaa aukion vehreäksi ja kutsuvaksi kylpyläalueeksi 7.–10. kesäkuuta.

Yhteisöllinen tilataideteos loihtii Sitratorista neljän päivän ajaksi paikan, jossa on mahdollista kokea ainutkertainen kylpemisrituaali.

Teos syntyy Kannelmäen ja Malminkartanon asukkaiden, alueilla toimivien yhteisöjen, The Brick Boxin sekä Baltic Circle -festivaalin yhteistyönä. Teosta rahoittaa EU:n Luova Eurooppa -ohjelma.

– Vesi on pyhä elementti monessa kulttuurissa ja uskonnossa ympäri maailman. Meitä kiehtoo tarkastella vettä perustavanlaatuisena, universaalina elämänvoimana, kertovat The Brick Boxia luotsaavat Eleanor Barrett ja Rosie Freeman. Vesi on ollut keskeinen teema myös kollektiivin aiemmissa töissä.

Bradfordissa, West Yorkshiressa toimiva The Brick Box on yhteisöllisiin teoksiin erikoistunut taiteilijaryhmä, joka kutsuu ihmisiä jakamaan luovia kokemuksia ja katsomaan toisin. Monialainen työryhmä koostuu koreografeista, muusikoista, muotoilijoista, mielenterveyden ammattilaisista, urbanisteista, journalisteista, insinööreistä ja installaatiotaiteilijoista.

Hope Springs Eternalin suunnittelussa ja toteutuksessa on osallistujia muun muassa Kannelmäen D-asemalta, Rukkilan asumisyhteisöstä sekä Jennyn Olohuoneesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Vuokra-asuntoja Kannelmäen ostarin paikalle26.8.2017 07.45
Työmaapöly piinaa Kannelmäessä – "Ikkunoita ei voi avata lainkaan"21.4.2017 19.35
Nuotti aloittaa Kannelmäen ostarin uudistamisen – tulossa 11 kerrostaloa3.12.2016 08.35
Seinämaalausbuumi valtasi Helsingin – Kannelmäessäkin aloitetaan maalaus16.9.2016 19.45
Kannelmäki Kuplii Sitratorilla5.11.2012 12.58

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu