Ruoka

Herkkuleivontakin on nyt hyvinvointia – Tässä kolme trendireseptiä kotikokkien käyttöön

RUOKA Bisneselämän konditoria-alaan vaihtanut Kati Koskinen nostaa trendeiksi raikkaat raaka-aineet ja rennon käsityön jäljen.

Kondiittorimestari Kati Koskinen on oppinut kantapään kautta hyvän mielen korvaamattomuuden. – Hyväntuulinen isäntäväki tekee juhlan, joten kannattaa suosiolla kääntyä meidän ammattilaisten puoleen, jos juhlien tarjoiluista uhkaa tulla stressi.

Helena Eslon

Pitkä ura Nokian kehityspäällikkönä tuli tiensä päähän, kun Kati Koskinen huomasi tulleensa ikäväksi ihmiseksi niin työssä kuin kotona.

Raja työn ja vapaa-ajan välillä oli kadonnut, elämästä tullut kiukkuista suorittamista.

Käytännössä ainoa asia, joka enää sai hänen ajatuksensa toisaalle, oli leipominen.

– Siitä se sitten lähti. Irtisanouduin ja lähdin toteuttamaan unelmaani, Koskinen kertoo.

– Oli viimeinen hetki tehdä asialle jotain, jos halusin olla elämässäni muutakin kuin menestyvä ”business bitch”.

Nyt, kuusi vuotta myöhemmin ja 48-vuotiaana, hän on kondiittorimestariksi ja leipuriksi opiskellut yrittäjä, sekä tuore ruokakirjailija.

Kati Koskisen yrityksen nimeä kantava Pink Lemonin parhaat – Herkkubuffet kaikille -kirja ilmestyi maaliskuun lopussa.

Hän kertoo olevansa nykyään onnellinen, koska elämää määrittää hyvä fiilis, joka saa kohtaamaan ihmiset ilolla ja nöyryydellä. Palvelualttiudesta on tullut hyödyllinen voimavara.

– Kahvilassa hyvä asiakaspalvelu on kaiken a ja o. Kyseessä on kokonaisvaltainen elämys, Koskinen miettii.

– Toki tarjoilujen pitää olla kohdallaan, ja vitriinistä löytyä laatua ja vaihtoehtoja myös erikoisruokavalioita noudattaville.

Laadun takaavat nykyään vain kunnon raaka-aineet. Jokaisen tuotteen kohdalla on tärkeää osata kertoa asiakkaalle tarkalleen, mitä se sisältää. Valveutuneimmat asiakkaat haluavat tietää raaka-aineiden alkuperänkin.

Mutta yhä edelleen, maku on tärkein.

Sokerimassalla verhottu kakku jää selkeästi kakkoseksi, jos rinnalla on raikkaamman näköinen vaihtoehto.

Kati Koskisen kokemuksen mukaan suosituimpia tuotteita ovat nyt makeat moussekakut ja suolaiset piirakat.

Niiden ulkoasu saa olla rouhea, niin että käsityön jälki näkyy.

Pitopöydissä kaupaksi menevät nopeimmin leipomukset, joiden sisältö on nähtävissä.

– Kyllä se sokerimassalla verhottu kakku jää selkeästi kakkoseksi, jos rinnalla on raikkaamman näköinen vaihtoehto.

Entisessä elämässä opittu intohimo kehitystyöhön jatkuu Koskisen reseptiikassa.

Erikoisruokavaliot ja terveystrendit ovat hänelle tervetullut haaste, eikä hän näe syytä, miksi kotileipurinkaan pitäisi niiden vuoksi lannistua.

– Kaupoissa on nykyään mahtavat valikoimat raaka-aineita, joista saa varmasti hyvää ja maistuvaa, Koskinen kannustaa.

– Käytännössä kaikelle on nykyään saatavilla korvike, kananmunista liivatelehtiin.

Omassa konditoria-kahvilassaan Lohjalla hän myy 95-prosenttisesti gluteenittomia tuotteita, joista noin puolet on vielä vegaanisia. Se on Koskiselle kunnia-asia, että tuotteet maistuvat kaikille.

– Niistä ei edes huomaa, että ne ovat erikoisruokavalioihin sopivia, Koskinen vakuuttaa.

– Uutta on lähinnä se, kuinka herkut eivät ole enää äitelänmakeita, vaan joskus jopa terveellisiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Ruoka

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu