Vaalikoneemme on nyt avattu!

Makumaailma

Suomalaispanimo palkkasi palkitun brittiläisen pääpanijan – "Suomen olutskene on todella mielenkiintoinen"

OLUT Simon McCabe kehittää panimon oluita ja prosesseja ja auttaa kansainvälistymisessä.

Simon McCabe oli muun Fiskarsin Panimon tiimin kanssa mukana Helsinki Beer Festivalilla.

Fred Karlsson

Fiskarsin Panimon oluiden takana toimii kevättalvesta lähtien Simon McCabe.

McCabe on ollut pyörittämässä kahta pienpanimoa Britanniassa ja helmikuusta lähtien hän on ollut mukana Fiskarsin Panimon kansainvälistymisponnistuksissa.

– Olemme todella innoissamme kun saamme tiimiimme mukaan näin kokeneen oluen tekijän, toteaa panimon toimitusjohtaja ja perustaja Jari Leinonen tiedotteessa.

Simon McCabe aloitti uransa real alen kanssa ja on sittemmin on ollut käynnistämässä Lontoossa muun muassa One Mile End Breweryä.

McCabe on palkittu useaan kertaan: Salvation Pale Ale voitti 2015 SIBA National Keg Competitionissa pronssia ja Ancho Cocoa Stout voitti hopeaa 2017 SIBA National Keg Speciality -kategoriassa hopeaa. Lisäksi pienemmissä kilpailuissa oluille on tullut kultaa.

– On hienoa päästä työskentelemään Suomeen ja tuomaan uusia tuulahduksia maailmalta. Suomen olutskene on nyt todella mielenkiintoisessa vaiheessa, joten tämä on loistava hetki lyöttäytyä mukaan.

– Yksi mielenkiintoisempia tehtäviä Fiskarsin panimolla on oluiden tynnyrikypsytysohjelman käynnistäminen. Naapurissa toimivan Ägräs Distillery tarjoaa tähän erinomaisen mahdollisuuden. Tulemme käyttämään kypsytyksessä Oloroso-, Akvavit- ja viskitynnyreitä. Ja erityisen innoissani olen Suomen luonnon eri yrttien ja villimarjojen mahdollisuuksista oluen maustamisessa, 36-vuotias McCabe sanoo yrityksen tiedotteessa.

McCabe on ehtinyt työskennellä Fiskarsin Panimolla pari kuukautta, mutta jo nyt hänen työpanokseen ollaan tyytyväisiä.

– On ilo huomata, kuinka nopeasti Simon on ottanut pääpanijan roolin omakseen. Vaikka ei tässä tehdä olutta kuin Nalle-panimoissa tietokoneen äärellä keittäjähatut päässä, niin kyllä meidän prosessit ovat kehittyneet jo nyt roimasti, ja se tulee varmasti näkymään oluen laadussa, panimon toinen pääomistaja Juha Kuronen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu