Puheenaihe

"Ehdotuksia häirinnän ehkäisemiseksi" – Terho nimesi selvittäjän elokuva- ja teatterialalle

Kulttuuriministeri Sampo Terho (sin.) on asettanut selvityshenkilön tutkimaan häirintää elokuva- ja teatterialalla.

Johanna Erjonsalo

Kulttuuriministeri Sampo Terho (sin.) on nimittänyt työ- ja sosiaalioikeuden dosentti, varatuomari Jaana Paanetojan selvityshenkilöksi elokuva- ja teatterialalle. Hänen tehtävänsä on laatia 6. elokuuta mennessä selvitys häirinnästä ja muusta epäasiallisesta kohtelusta alalla, jolta on tuotu viime aikoina useita tapauksia julkisuuteen.

Ministeri odottaa selvityksen kertovan, ovatko tuotantoyhtiöt hoitaneet työlainsäädännön mukaiset työnantajavelvoitteensa, joiden tavoitteena on turvata häirinnästä ja muusta epäasiallisesta kohtelusta vapaa työympäristö.

Selvityksessä kuvataan alan nykytila ja Paanetojalta odotetaan ehdotuksia häirinnän ehkäisemiseksi ja tasa-arvon edistämiseksi. Selvityshenkilö tekee myös suosituksia lainsäädännön ja käytäntöjen muuttamiseksi sekä ehdottaa mahdollisia uusia toimintamalleja ja käytäntöjä.

– Elokuvakulttuurin rahoitusta koskevaan lakiesitykseen on sisällytetty säännös, jonka perusteella tuotantojen tukisopimuksissa pitää sopia myös lain ja hyvien käytäntöjen noudattamisesta, Terho toteaa.

Lisää aiheesta

Kansallisbaletin johtaja menettää esimiesasemansa – syynä epäasiallinen käytös26.3.2018 10.47
Aku Louhimies sanoo olevansa vilpittömän pahoillaan: "Toisen tunteita ja muistoja en voi, enkä halua kiistää"19.3.2018 10.05
Naisten ahdistelusta epäilty Lauri Törhönen teki ratkaisun: Erosi itse2.2.2018 14.17

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu