Urheilu

Video: Turva-auto vei Bottaksen voiton, Vettelkin hämmästeli – näin FIA-pomo perustelee

Valtteri Bottas.

MTV:n uutisvideo

Kiinan F1-kisassa radalle kutsuttiin turva-auto Toro Rosso -kuskien kolaroitua keskenään. Monen kuljettajan taktiikka meni pieleen, mutta Red Bull hyötyi kutsuttuaan Daniel Ricciardon ja Max Verstappenin renkaanvaihtoon. Ricciardo kykeni tuoreilla renkailla nousemaan kisan voittoon.

Sebastian Vettel kritisoi turva-autopäätöstä. Hän hämmästeli, että sen kutsuminen radalle viivästyi. Myös Valtteri Bottas piti F1:n haastattelussa turva-autopäätöstä epäreiluna, koska ei voinut itse tulla silloin varikolle. Toisena maaliin ajanut Bottas menetti samalla voittomahdollisuutensa.

Kansainvälisen Autoliiton FIA:n kilpailujohtaja Charlie Whiting puolustelee turva-autopäätöstä.

– Jos päätämme ottaa radalle turva-auton, on kyse turvallisuusasioista, emmekä ajattele, kuka saa etua ja kuka ei. Odotimme, että liikenteessä olisi hyvä rako. Autonkappaleita oli laajalla alueella ja halusin odottaa, että turva-auto olisi kaikkien edessä ennen kuin lähetin ratavirkailijat töihin, perusteli Whiting päätöstä.

Whiting painottaa, että ratavirkailijoiden turvallisuus on taattava. Kuljettajiin luotetaan, mutta koskaan ei ole varmuutta, että kaikki kuljettajat toimisivat oikein.

 

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu