Puheenaihe

Vanhemmat kertoivat rajusta kiusaamisesta päiväkodilta – kaupungilta nyt uusia toimia

PÄIVÄKOTI  Mellunmäkeläisen päiväkodin arjesta syntyi kohu, kun Helsingin Uutiset kertoi päiväkodin eskariryhmän tilanteesta huhtikuun alussa. Kevään aikana perheiden kanssa tehdään tiiviisti yhteistyötä, lupaa kaupunki.

Päiväkoti Laakavuoressa kiinnitetään loppukevään aikana päiväkodin ja kotien väliseen viestintään erityistä huomiota. Vanhemmilta toivotaan palautetta tilanteista mahdollisimman nopeasti ja matalalla kynnyksellä, kertoo kaupunki maanantaina julkaisemassaan tiedotteessa.

Sanna Jompero

Mellunmäessä sijaitsevassa päiväkoti Laakavuoren esiopetuksessa keskitytään loppukevään aikana lasten turvallisuuden tunteen vahvistamiseen ja kaveritaitojen opetteluun. Kaupunki julkaisi asiasta kertovan tiedotteen sivuillaan maanantaina aamupäivällä.

– Tärkein tavoitteemme on nyt yhdessä perheiden kanssa tukea lasten kehitystä, vahvistaa lasten vuorovaikutustaitoja ja erityisesti edistää lasten turvallisuuden tunnetta. Yhdessä ammattitaitoisten työntekijöiden ja vanhempien kanssa tuemme lapsia, jotta lapset saavat turvallisen ja hyvän oppimisen ympäristön päiväkodissa, totesi varhaiskasvatusalueen päällikkö Irma Sihvonen.

Perheiden kanssa tehdään kaupungin mukaan kevään aikana tiiviisti yhteistyötä. Viestintään kiinnitetään erityistä huomiota. Vanhemmilta toivotaan palautetta tilanteista mahdollisimman nopeasti ja matalalla kynnyksellä.

Päiväkodin tilanteen rauhoittamiseksi päiväkotiin saatiin palkattua muutama viikko sitten lisätyöntekijänä lastenhoitaja. Kummassakin 16 lapsen esiopetusryhmässä toimii 1 lastentarhanopettaja, 1 lastenhoitajaa ja erityislastentarhanopettaja osan viikosta. Henkilökunta tekee yhteistyötä alueen kiertävän erityislastentarhanopettajan ja esiopetuksen kuraattorin kanssa.

Päiväkodin arjesta syntyi kohu, kun Helsingin Uutiset (HU 7.4.) kertoi päiväkodin eskariryhmän tilanteesta.

Laakavuoren päiväkodin työntekijät, vanhemmat ja varhaiskasvatuksen johto kokoontuivat viime viikon torstaina puimaan päiväkodin tilannetta.

Osa vanhemmista on jo syksystä asti ollut huolissaan lasten turvallisuudesta sekä rajusta häiriökäyttäytymisestä ryhmässä. Vanhempien mukaan henkilökunta ei ole useista vanhempien huolestuneista palautteista huolimatta saanut tilannetta aisoihin. Erään lapsen vanhempi kuvaili kokousta vitsiksi.

– Itse keskustelu oli täysi vitsi. Rukoilimme henkilökuntaa myöntämään toimineensa väärin, mutta saimme vain lisää valheita ja tyhjiä lupauksia. He väittävät yhä, ettei päiväkodissa ole ongelmia eivätkä he ole tehneet mitään väärää, vanhempi toteaa.

Päivitys 16.41: Juttua muokattu kaupungin korjatun tiedotteen pohjalta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Helsingin Uutiset kertoi viikonloppuna rajusta päiväkotiväkivallasta – uusi hoitaja aloitti maanantaina9.4.2018 16.46
Raju kiusaaminen jatkunut pitkään eskarissa Itä-Helsingissä – osa vanhemmista on jättänyt viemättä lapsiaan hoitoon7.4.2018 08.20
Itä-Helsingin kiusaamiskohu: Tutkija ei pidä lapsia aiempaa väkivaltaisempina – "Nollatoleranssi on päiväkotimaailmassa vaikeaa"11.4.2018 19.44

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Klikkaa uusin lehti!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu