Puheenaihe

Helsingin homeisesta jättilukiosta kanneltiin aviin – henkilökunta ja opiskelijat oireilleet pitkään

Moisiontiellä sijaitsevassa lukiossa on yritetty parantaa ilmanvaihtoa useaan otteeseen, mutta heikoin tuloksin. Lukiossa on sekä yleislinja että medialinja.

Kaisa Paastela

Huonokuntoisesta Helsingin Medialukiosta on tehty kantelu Etelä-Suomen aluehallintovirastoon.

Erään opiskelijan vanhempi teki helmikuussa sisäilmaongelmien takia kantelun, sillä hänen mukaansa kaupunkiympäristön sekä kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla on tehty laiminlyöntejä koskien lukion terveydellisiä olosuhteita ja tiedonkulkua perheille.

Tapanilassa sijaitseva Medialukio on Helsingin suurin lukio, jossa on noin 860 opiskelijaa.

Vanhimmalta osaltaan vuonna 1964 valmistuneessa koulussa on todettu ulkoseinärakenteiden eristeissä mikrobikasvustoa. Vesikatto on osin vuotanut. Rakennuksessa työskentelevä henkilökunta sekä opiskelijat ovat oireilleet jo pitkään.

Erityisesti oireilua on esiintynyt niillä, jotka oleskelevat rakennuksen vanhoissa osissa. Ilmanvaihtoa on vuosien varrella yritetty parantaa useaan otteeseen. Yksi osa koulusta poistettiin käytöstä viime syksynä, kun tontille saatiin kuusi luokkaa vetävät väistötilat.

Kaupungin kahden toimialan on vastattava avin selvityspyyntöön 16. toukokuuta mennessä.

Kaupunginhallitus käsittelee maanantaina lukion teknisen peruskorjauksen hankesuunnitelmaa. Hankkeen enimmäishinta on reilut 8,3 miljoonaa euroa. Vuonna 2004 valmistunut uusin osa ei tarvitse korjausta.

Hankkeessa puretaan rakennuksen vaurioituneet tiilijulkisivut eristeineen, ikkunoineen ja sokkelihalkaisuineen. Vesikatto puretaan ja lisäksi vaihdetaan eristeet.

Ilmanvaihdolle tehdään muutostyöt, joilla se saadaan nykyvaatimusten tasolle, ja joiden jälkeen oppilasmäärää voidaan kasvattaa noin sadalla.

Rakentaminen on tarkoitus aloittaa huhti–toukokuussa 2018 ja valmista olisi touko–kesäkuussa 2020.

Työt aloitetaan pois käytöstä olevasta rakennuksen osasta ja ne tehdään viidessä vaiheessa, koska lukion koko oppilasmäärälle ei löydetty riittävän isoa väistötilaa. Väistötilojen kustannus remontin ajaksi on noin puoli miljoonaa euroa.

Koulun työskentelylle aiheutuva haitta pyritään remontin aikana minimoimaan ja lukio-opiskelun erityispiirteet, kuten ylioppilaskirjoitukset huomioimaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu