Puheenaihe

Pirkkolan jäähalli pysyvästi kiinni kosteusvaurioiden takia – ei välttämättä korjata lainkaan

JÄÄAIKA Pirkkolan jäähallin äkillinen sulkeminen asettaa seurat tukalaan tilanteeseen. Jääaika on Helsingissä kortilla.

Pirkkolan halli on ollut kovassa käytössä. Näin treenasivat jäätanssijat muutama vuosi sitten.

Sirpa Repo

Pirkkolan liikuntapuiston jäähallin molemmat jäät on suljettu rakennuksen huonon kunnon takia, eikä niitä avata käyttöön ensi syksynäkään.

Halli poistettiin käytöstä suunniteltua aikaisemmin, sillä peruskorjauksen oli tarkoitus alkaa vuonna 2019.

Molemmissa halleissa ja niiden välisessä nivelosassa on tutkimusten mukaan mikrobivaurioita. Nivelosan sekä ykköshallin yhteydessä olevan huoltotilan alapohjarakenteissa on kosteutta.

Lisäksi toisen hallin seinärakenteissa on asbestipitoisia materiaaleja, minkä vuoksi hallissa tutkittiin sisäilman asbestipitoisuutta. Ilmanäytteiden perusteella sisäilmassa ei ole asbestia. Myöskään pinnoilta otetuissa pyyhintänäytteissä ei löytynyt asbestikuituja.

Pirkkolassa tehdyssä rakennusteknisessä kuntotutkimuksessa selvitettiin rakenteiden kuntoa, sisäilman laatua ja haitta-aineiden esiintymistä. Nyt saatujen uusien tutkimustulosten valossa joudutaan arvioimaan uudelleen, toteutetaanko peruskorjaus, jota oli suunniteltu alkavaksi ensi vuodelle.

Pirkkolassa harrastetaan viikoittain jääkiekkoa, luistelua, kaukalopalloa, ringetteä ja käydään luistelemassa yleisillä luisteluvuoroilla.

Suurimmat käyttäjäseurat ovat Karhu-kissat, Jokerit, Helsinfors skridskoklubb, Helsingin taitoluisteluklubi ja Helsingin luistelijat.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala kertoo, että käyttäjille pyritään löytämään korvaavia vuoroja Helsingin muista jäähalleista mahdollisuuksien mukaan.

Ratkaisuja etsitään yhdessä käyttäjien ja seurojen kanssa.

– Otamme kaupungilla puutteet tilojemme kunnossa hyvin vakavasti, ja olemme todella pahoillamme Pirkkolan jäähallien nyt paljastuneesta tilanteesta. Asiakasturvallisuuden varmistaminen on aina ensisijaista, eikä muuta ratkaisua ole kuin sulkea hallit toistaiseksi ja arvioida korjaustarve uudelleen. Teemme yhdessä hallin asiakaskunnan kanssa kaikkemme, että jäälurheilun harrastajille ja seuroille löytyy korvaavia vuoroja muista kaupungin jäähalleista, toteaa Helsingin liikuntajohtaja Tarja Loikkanen.

Hallien käyttäjille järjestetään jäähallien tilanteesta tiedotustilaisuus 7. toukokuuta kello 18 Pirkkolan urheilupuistossa.

Lue myös: "Käyttäjiltä ei ole tullut reklamaatioita sisäilmasta" – Puretaanko Pirkkolan jäähalli?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

"Käyttäjiltä ei ole tullut reklamaatioita sisäilmasta" – Puretaanko Pirkkolan jäähalli?25.4.2018 12.42

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu