Puheenaihe

"Käyttäjiltä ei ole tullut reklamaatioita sisäilmasta" – Puretaanko Pirkkolan jäähalli?

Pirkkolan kaksiareenainen halli suljettiin yllättäen.

Jorma Rinne

Pirkkolan jäähallin kunto on paljastunut oletettua huonommaksi. Tutkimuksissa on paljastunut kosteutta, mikrobivaurioita ja asbestia.

Korjausten tarve on todettu laajaksi, ja suunniteltu peruskorjaus saattaa jäädä tekemättä. Pirkkolassa on kaksi kenttää, joita yhdistää käytävä.

– Hankesuunnittelu on ollut käynnissä ja nyt selvitetään, mikä peruskorjauksen hinta tulisi olemaan. Lopullisen päätöksen (korjaukseen ryhtymisestä) tekevät sitten muut tahot, kuittaa kaupunkiympäristön toimialan projektinjohtaja Matti Priha.

Puretaanko Pirkkolan halli?

– No, se on se seuraava vaihtoehto, mikä tulee väistämättä mieleen, jos samalla rahalla saisi kaksi uutta hallia samalle paikalle tai jonnekin muualle. Tietysti urheilupuistoon ja sen uima- ja jäähalleihin liittyvät suojeluarvotkin tulevat sitten pohdittaviksi.

Pirkkolan jäähalli on valmistunut vuonna 1974.

Prihan mukaan ei ole tiedossa, että hallista olisi aiheutunut terveysongelmia. Peruskorjauksen hankesuunnittelussa on ollut mukana hallin käyttäjien edustajia.

– Heiltä ei ole tullut sisäilmaan liittyviä reklamaatioita, eikä myöskään henkilökunnalta. Siksi onkin varmaan huima uutinen, että halli nyt suljettiin, koska sisäilmaongelmista ei ole ollut tietoa, Priha arvelee.

Hänen mukaansa vaara terveydellisiin haittoihin kuitenkin tutkimusten mukaan on, joten halli suljettiin, eikä sitä avata ensi kaudeksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Pirkkolan jäähalli pysyvästi kiinni kosteusvaurioiden takia – ei välttämättä korjata lainkaan25.4.2018 10.57

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu