Puheenaihe

Eroottinen taiteilija kannustaa nauttimaan Tinder-ajan herkuista – ”Vihjailut saavat vapaasti värittää elämää”

ILO  Deittisovellukset ovat sitä mitä olemme pitkään kaivanneet, väittää taiteilja Pete Harju.

Petri Harju muistuttaa, ettei ole kovin kauaa aikaa siitä, kun ihmisten kohtaaminen oli hyvin säädeltyä. Nyt kannattaa ottaa vapaudesta ilo irti. 

Tiina Örn

– Deittisovellus on tarjotin, jolta kukin voi valita mieluisimmat ihmiset. Sellaistahan me olemme vuosikymmeniä toivoneet, pohtii eroottisia kuvia piirtävä taiteilija Petri Harju.

Harju toivoo, että tämän päivän deittikulttuuria osattaisiin arvostaa, sillä ennen vanhaan suurin osa voi vain haaveilla toisen ihmisen kohtaamisesta.

– Sovinnaisuussäännöt olivat hyvin rajoittavia. Viime vuosisadan alussa oli hyvin rajattua oli jopa se, ketkä saivat tavata toisiaan.

Kontakteja on mahdollisuus solmia paljon."

Harjun mielestä nykyajan deittailukulttuurissa nähdään aivan turhaan vain negatiivisia puolia. Moni unohtaa nauttia vapauden ajasta. Siitä, että kontakteja on mahdollisuus solmia paljon.

Deittisovellukset mahdollistavat myös sen, että monet ensitreffit koetaan selvinpäin. Tutustutaan ennen kuin mennään sänkyyn.

– Vielä kaksikymmentä vuotta sitten usein vasta aamulla selvisi, kehen oli edellisenä iltana tutustunut, hymyilee Harju.

Netistä voi etsiä juuri sellaista seuraa, jota itse kaipaa.

– Esimerkiksi Tinderista voi etsiä yhtä lailla vakavaa suhdetta kuin yhden illan juttuja. Kyllä siellä aika äkkiä oppii tunnistamaan, kuka etsii mitäkin, toteaa Harju.

Harju muistuttaa, että jokainen voi itse määritellä myös sen, miten aitona omana itsenään on deittisovelluksissa läsnä.

Vapauden keskellä ei saa kuitenkaan menettää tilannetajua."

Alastomia vartaloita piirtävän Harjun työ saa hänet tarkastelemaan eroottisia vivahteita herkeämättä. Hän toivoo, että myös muut ottaisivat ilon irti ajasta, jolloin kukaan ei enää pidä flirttailua epäsopivana.

– Vihjailut ja silmäniskut saavat vapaasti värittää elämää.

Harju lisää, ettei kaiken vapauden keskellä saa kuitenkaan menettää tilannetajua.

– Jokaisen tulee ymmärtää, missä kulkevat seksuaalisen häirinnän ja koskemattomuuden rajat. Elämästä iloitseva erotiikka voi elää vain ihmisten keskinäisen kunnioituksen kautta, toteaa Harju.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Suomalainen K18-taiteilija saa erikoisiakin toiveita – ”Niitä ei voi lehteen painaa”24.4.2018 19.32

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu