Kahviloiden mäkkäri lentokentälle

Amerikkalainen Starbucks avaa Helsinki-Vantaan lentokentän kahvilansa ensi vuoden alkupuolella.

Jussi Vehkasalo

Amerikkalainen Starbucks-kahvilaketju avaa kaksi kahvilaa Helsinki-Vantaan lentokentällä ensi vuoden alkupuolella. Samoihin aikoihin avautuu ketjun kahvila myös Oslon Gardemoenin lentokentällä.

Starbucks avaa Suomen lentokenttäkahvilansa yhteistyössä SSP-yhtiön kanssa. SSP vastaa tulevien kahviloiden toiminnasta.

SSP Finland tunnetaan ravintola-, kahvila-, kioski- ja loungepalvelujen tuottajana Helsinki-Vantaalla. SSP Finland on osa maailmanlaajuista SSP Groupia, jolla on toimintaa yli 30 maassa, pääosin lento- ja rautatieasemilla.

Toinen Helsinki-Vantaan kahviloista tulee lentokentän saapumisaulaan, jolloin se on kaikkien lentokentällä asioivien käytettävissä. Toinen avautuu kansainväliselle alueelle, palvellen vain lentomatkustajia.

Starbucks on jo aiemmin avannut kahvilan pohjoismaisista lentokentistä Tukholman Arlandassa ja Kööpenhaminan Kastrupissa. Ensi vuoden alussa yhtiö aikoo avata kahvilat myös Malmön ja Göteborgin juna-asemilla.

Venäjällä Starbuckseja on kymmenittäin.

Starbucks aloitti kahviensa tunnetuksi tekemisen Suomessa jo keväällä, kun sen kahvijuomia ilmestyi kauppojen hyllyille. Niitä jaettiin myös ilmaiseksi kaduilla.

Käyttäjän Jussi Vehkasalo kuva
Jussi Vehkasalo