Paikallisurheilu

Kimmo Muurinen tsemppaa korismiehiä

Kimmo Muurinen nostaa Pasilan maajoukkuetreenien päätteeksi nelivuotiaan poikansa Miikan treenaamaan donkkausta.

Aki Saranen

Rajakylän poika Kimmo Muurinen, 30, on kuulunut puoli vuosikymmentä Suomen koripallojoukkueen avainmiehiin. Muurisen puolustus- ja hyökkäystsemppiä kysytään, kun Suomi karsii paikasta EM-kisoihin.

– En ole koskaan ollut mikään skoraaja. Minä olen se tyyppi, joka tuo penkiltä kentälle ylimääräisen energiabuustin, vahvistaa Muurinen toivoen meiningin tarttuvan koko joukkueeseen.

Eiköhän tuo hoitune, sillä Suomella on tuhannen taalan paikka päästä arvokisoihin 16 vuoden tauon jälkeen. Tuore Pohjoismaiden mestari pelaa kotiottelut Portugalia ja Unkaria vastaan 15. ja 21. elokuuta kello 19 Helsingin jäähallissa. Kolmikosta kaksi pääsee kuun vaihteessa Liettuassa alkavaan EM-turnaukseen.

Yli sadan maaotteluin laituri aloitti koripalloilun seitsenvuotiaana Panttereissa, jossa hän käynnisti myös liigauransa vuosituhannen alussa. Armeijavuosi vierähti Pussihukissa ja kaksi seuraavaa opiskellen Arkansasissa.

Sitten Muurinen viihtyi viisi kautta Hongassa Mihailo Pavicevicin menestystiimissä. Samalla koripalloilija kypsyi isäksi. Kimmon ja Jenni Muurisen (o.s. Laaksosen), 30, poika Miikka on nyt nelivuotias ja jo innoissaan koripallosta. Maajoukkueen harjoituksia hän seurasi koripalloasu yllä pallon kera. Koripallokerhoa on kuulemma jo käyty.

Reilun vuoden ikäinen Miska saanee tyytyä vielä yleisharjoituksiin. Lasten kasvu- ja koripallo-odotukset ovat jonkinmoiset, sillä isä on 202-senttinen ja äiti 186-senttinen.

Puistolasta kotoisin oleva Jenni on koripalloillut pääkaupunkiseudulla HNMKY:ssä, Panttereissa ja Pussihukissa sekä USA:ssa ja Espanjassa. Edelliskaudella kumpikin pelasi Saksassa: Kimmo kanadalais-suomalaisen Gordon Herbertin valmentamassa hopeajoukkue Frankfurter Skylinersissä ja Jenni Rhein Main Basketsissa.

– Minulla oli kahden minuutin kävely hallille, Jennillä parinkymmenen minuutin matkustus, kertoo Kimmo.

Kiirettä piti silti.

– Se oli aikataulujen järjestämistä. Illat oli aika hässäkkää. Kun tulin treeneistä, Jenni lähti. Useinkaan en ehtinyt harjoitella kahdesti päivässä.

Vaimo upotti Saksan-liigassa koreja 11 pisteen ottelukeskiarvolla, siippa tyytyi reiluun puoleen.

Kaikesta huolimatta Kimmo pelasi kelpo kauden ja on nyt elämänsä kesäkunnossa.

– Olin koko kauden terve ja pystyin aloittamaan maajoukkuetreenit täysillä, uhkuu Muurinen.

Vuosi sitten hän joutui epäonnisen Italian-kautensa lopuksi ensimmäiseen leikkaukseen tyrävaivan vuoksi. Nyt liikkuminen kentällä on vakuuttavaa. Kuinka pitkä mies saavuttaa moisen sähäkkyyden ja ketteryyden?

– Olen aina harjoitellut terävästi ja hyvällä tempolla.

– Olen kevytrakenteisempi kuin isot miehet yleensä. Osaan väistellä muita ja olen onnistunut välttämään loukkaantumisia, pohtii Muurinen.

Suomessa Muuriset ovat pysytelleet Helsingin ja Vantaan rajaseuduilla. Asunto on sijainnut nelisen vuotta Tammistossa. Syksyllä perhe mielii taas Saksaan.

Suomen vastustajina koripallon EM-karsinnoissa Helsingin jäähallissa 15.8. Portugali ja 21.8. Unkari. Ottelut alkavat kello 19.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu