Puheenaihe

Mies, 26, houkutteli nuorisokodista karanneen tytön seksiin ja yritti ostaa seksiä tytöltä Kaisaniemessä – yli kahden vuoden tuomio

Kuvituskuva.

Johanna Erjonsalo

26-vuotias mies on tuomittu kahden vuoden ja kahden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen alaikäisiin tyttöihin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Helsingin hovioikeus vahvisti keskiviikkona käräjäoikeuden aiemman antamisen tuomion keskeiset kohdat.

Tuomiolauselman mukaan Qusai Salim Hassun Anoz oli useita kertoja sukupuoliyhteydessä tekohetkellä 14-vuotiaan tytön kanssa. Tyttö oli karannut nuorisokodista, ja vastineeksi seksistä mies tarjosi tytölle asuinpaikan muutamaksi päiväksi sekä päihteitä ja tupakkaa. Rikokset tapahtuivat keväällä 2017 Helsingissä. Mies oli tekohetkellä 25-vuotias.

Lisäksi mies tuomittiin hänen yritettyä houkutella 13–14-vuotiasta tyttöä seksiin tarjoamalla tälle huumeita. Mies oli muun muassa puristellut tyttöä rinnoista ja takapuolesta. Lähentely tapahtui kesällä 2017 Kaisaniemen puistossa, jossa tyttö oli viettänyt aikaa ystäviensä kanssa.

Tuomittu kiisti hovioikeudessa, että olisi käyttänyt hyväksi 14-vuotiaan tytön henkistä tilaa, ja että sukupuoliyhteys olisi ollut pakotettua.

Hän kiisti myös yrittäneensä ostaa seksiä 13–14-vuotiaalta vedoten muun muassa siihen, ettei hänelle ollut hallussaan huumeita. Kyse oli hänen mukaansa kiusoittelusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu