Puheenaihe

Odotettu Uusi lastensairaala luovutetaan Husille parin viikon päästä

Uuden lastensairaalan on määrä avata syyskuussa 2018.

Johanna Erjonsalo

Uuden lastensairaalan tilat luovutetaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirille 18.5. Lastensairaala on määrä avata syyskuussa.

Noin 175 miljoonaa euroa maksava sairaala on rakennettu kiinni Lastenklinikkaan.

Lastenklinikalla on toiminut Uuden lastensairaalan pilottiosasto lokakuusta 2015 alkaen. Pilottiosastolla on harjoiteltu osastojen yhdistämistä.

Henkilökuntaa on koulutettu käyttämään uuden sairaalan teknologiaa. Sairaalan toimintamalleja on haettu muun muassa Euroopasta ja Australiasta.

Monien vaativien lastensairauksien hoito, erityisesti lasten sydänkirurgia ja elinsiirrot on keskitetty Suomessa Uuteen lastensairaalaan. Uudessa lastensairaalassa hoidetaan potilaita kaikkialta Suomesta. Myös pääkaupunkiseudun lasten erikoissairaanhoitoa vaativia sairauksia, kuten vakavia infektiota, diabetesta, suolisto- ja reumatulehduksia ja epilepsiaa sairastavia lapsia hoidetaan uudessa sairaalassa. Uuteen lastensairaalaan tulee myös Suomen suurin lasten päivystys, jonka vuosittainen potilasmäärä on 40 000.

Uudessa lastensairaalassa hoidetaan potilaita vastasyntyneistä 15-vuotiaisiin saakka, joskus myös pidempään. Pienimmät potilaat ovat alle 500 g painoisina syntyneitä keskosia.

Uuteen lastensairaalaan keskitetään lasten sairaanhoitoa monesta sairaalasta (Lastenklinikka, Lastenlinna, Silmä-korvasairaala ja Töölön sairaala).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu