Ruoka

”Kurikuukaudesta” tuli tuorepuurojen ilotulitus

RUOKA Ruoka-

Tuorepuuroannoksista saa näyttäviä, kun viitsii hieman nähdä vaivaa viimeistelyssä.

Reetta Sjöqvist

Reetta Sjöqvistillä, 40, oli joulukuun jälkeen ähky.

Uusi vuosi alkoi tuttuun tapaan ”kurikuukautena” terveellisine elämäntapoineen.

– Paljon liikuntaa, terveellistä ruokaa, ei karkkia, ei alkoholia, Sjöqvist kuvailee jokatammikuisia elämäntapojaan.

Terveellisyyden nimissä hän otti joka-aamuiseksi ateriaksi tuorepuuron.

Inspiroijana toimi eatwith-clarity-nimisen Instagram-tilin kuvat upeista vegaanisista ruoka- ja tuorepuuroannoksista.

– Ne olivat sairaan makeen näköisiä. Päätin kokeilla, pystynkö minäkin loihtimaan sellaisia.

– En ollut koskaan aiemmin tehnyt tuorepuuroja.

Tuorepuuro osoittautui todella helpoksi ja hyväksi aamupalaksi, jossa riitti varioitavaa mielin määrin.

– Itse suosin vegaanisia gurtteja (jogurtin tapaisia kauratuotteita) ja käytin paljon siemeniä kuten seesamia, hamppua, auringonkukkaa, kurpitsaa, chiaa ja pellavaa.

Superfoodeista kuten maca-jauheesta, kaakaonibseistä ja gojimarjoista sai lisää pontta vatsaa helliviin kulhoihin.

– Superfoodien kanssa pitää kuitenkin olla tarkka, ettei niitä laita liikaa. Eihän maca-jauhe ole mitenkään hyvänmakuista, Sjöqvist irvistää.

Sjöqvistin suosikiksi nousi kauramaidon, -hiutaleiden ja -jogurtin yhdistelmä maustettuna marjoilla ja vaniljalla tai omena-kaneli-pähkinä-seoksella.

– Hyviä ideoita toimiviin makuyhdistelmiin löytää maustettujen jogurttien hyllystä, hän vinkkaa.

Yön yli vetäytyneen puuron hän viimeisteli aamulla hedelmälohkoilla, erivärisillä marjoilla, pähkinöillä ja siemenillä.

Tuorepuuroinnostuksen myötä marketin eksoottisten hedelmien hylly alkoi kiinnostaa yhä enemmän.

Puuroannoksen ja pimeän tammikuun piristäjiksi päätyi muun muassa limeä, mangoa, granaattiomenaa, persimonia, passionia, tamarilloa ja pepinoa.

Marjahyllyistä ja pakastealtaasta löytyi vitamiinipommina tunnettuja tyrnimarjoja ja goji-marjoja sekä mahtavia pensasmustikoita.

Omasta pakastimesta tuli hyödynnettyä mansikat ja viinimarjat.

– Annoksen ulkonäöllä on iso merkitys. Aika pienellä panostuksella saa näyttävän annoksen.

Kuten innoittajansakin, Sjöqvist nappasi valmiista annoksesta kuvan ja latasi sen Instgramiin muun muassa hastageilla #overnightoats #tuorepuuro #veganbreakfast

”Kurikuukauden” lopussa hänen Instagram-tilillään olikin jo oikea poweri-puurojen ilotulitus.

– Aika moni niistä on tykännyt ja innostunut, Sjöqvist kertoo ja lisää:

– Vaatimattomiahan ne ovat, jos vertailee muihin Instagramissa, mutta ehkä se on just se juttu, ettei aina tarvitse olla mitään tähtitiedettä. Semmoisista luomuksista meillä taviksilla on vaan tapana masentua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tuorepuuro maistuu nyt tältä: testaa omena, mansikka ja aprikoosi10.2.2016 19.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Ruoka

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu