Puheenaihe

Rakennustyömailla lyödään nyt rahoiksi – palkkasumma paisui 8 prosenttia vuodessa

Rakentamisessa on hyvä vauhti myös palkanmaksujen suhteen. Kuvituskuva.

Arkisto/Tanja Kuisma

Tilastokeskuksen tietojen mukaan koko talouden palkkasumma oli tammi–maaliskuussa 4,4 prosenttia suurempi kuin vastaavana ajanjaksona vuotta aiemmin.

Maaliskuussa koko talouden palkkasumma kasvoi 4,9 prosenttia edellisvuodesta. Vuosi sitten tammi-maaliskuussa koko talouden palkkasumma kasvoi 2,4 prosenttia.

Palkkasumma kasvoi tammi–maaliskuussa nopeimmin rakentamisen toimialalla, jossa kasvua kertyi peräti 8,0 prosenttia vuodentakaisesta.

Kasvussa olivat myös muiden palveluiden (6,9 %), teollisuuden (5,1 %), yksityisen terveydenhuolto- ja sosiaalipalveluiden (3,1 %) sekä kaupan (3,1 %) ja rahoitustoiminnan (1,1 %) palkkasummat. Yksityisen koulutuksen (-0,3 %) palkkasumma puolestaan väheni edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Yksityisellä sektorilla maksettujen palkkojen summa oli tammi-maaliskuussa 6,2 prosenttia suurempi edellisvuoteen verrattuna. Julkisen sektorin palkkasumma oli 1,6 prosenttia suurempi kuin vastaavana ajanjaksona vuotta aiemmin.

Palkkasumma on työntekijöille maksettujen bruttopalkkojen summa ilman optioita. Palkkasummaan vaikuttavat työllisyydessä ja palkansaajien ansiotasossa tapahtuvat muutokset.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu