Puheenaihe

Kukkapenkin hoito ei enää riitä – tässä ovat kesän 2018 pihatrendit

Arkistokuva

Kesän iso puutarhatrendi on ulkoilmaelämä. Se näkyy myös verkkopalvelu Tori.fi:ssä, jossa pihakalusteet ja grillit ovat olleet tänä vuonna puutarhaosion suosituin alaosasto.

Esimerkiksi pihan ja puutarhan työkalut jäävät tarjonnassa ja kysynnässä nyt ulkokalusteiden taakse.

Pihoille tuodaan aiempaa enemmän pöytäryhmiä, nojatuoleja, riippumattoja, katoksia sekä pihakeittiöitä ja -saunoja.

– Ihmiset kokoavat oleskelutiloja ulkoilmaan. Paljut ja ulkosuihkut ovat sellaista arjen pikkuluksusta, jota nyt kaivataan, Tori.fi:n kauppapaikkajohtaja Timo Huhtamäki arvioi.

– Tällainen on uutta ajattelua Suomessa, jossa piha- ja puutarhakulttuuri on aiemmin keskittynyt lähinnä kukkapenkkien hoitoon ja grillaukseen. Ulkotilan käyttömahdollisuuksia halutaan nyt monipuolistaa entisestä.

Koska toukokuu on aloittanut kesän myös käytännössä eikä vain vuosikalenterissa, nyt eletään vuoden kuuminta puutarhahankintojen sesonkia.

Suomalaisten kesänodotus näkyy Tori.fi:ssä Huhtamäen mukaan piha- ja puutarhatavaran ennennäkemättömänä suosiona. Kategorian myynti-, osto- ja antoilmoitusten määrä oli huhtikuussa viime vuoden vastaavaa aikaan verrattuna yhdeksän prosenttia suurempi.

Päivittäin kategoriaan ladataan lähes 2 000 ilmoitusta.

Tori.fi oli viime vuonna Suomen seitsemänneksi suosituin verkkosivusto ja ilmoitusten määrä on kasvanut neljän edellisen vuoden aikana yli 90 prosenttia.

– Se kuvaa suomalaisten kulutuskäyttäytymisen muutosta, että Piha ja puutarhan kaltainen iso tuotekategoria kasvaa sesonkinsa sisällä yhä vain, Huhtamäki toteaa.

Kotipihan kolme kesätrendiä

Oleskelutila: Pihasta ja puutarhasta halutaan nyt sisätilojen jatke. Se tarkoittaa pöytäryhmiä, ulkokeittiöitä, katoksia, terasseja, riippumattoja ja jopa sohvia.

Lila: Trendiväri puutarhoissa on lila. Sitä voi luoda kukilla, kukkaruukuilla ja kasviksilla. Tänä kesänä suosiossa ovat trendivärin ansiosta munakoiso, luumut, punajuuret ja marjat.

Pihavarastot: Monikäyttöiset varastot valtaavat pihapiirejä. Trendi ei tarkoita huojuvaa halkovajaa, vaan tyylikästä erillisrakennusta, joka voi seistä kasvihuoneen kyljessä. Varastossa on kätevää säilyttää pihatyökalut ja puutarhakalusteet.

Tori.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu