Puheenaihe

Ohikulkija hämmästyi alkoholiohjeistusta –  joutuuko Helsingin suosikkiravintola taas byrokratian uhriksi?

Döner Harju avaa uuden ravintolan Kaivohuoneen terassille.

Alppiharjussa sijaitsevalla Döner Harjulla on kaksi terassia. Alkoholia saa nauttia vain rakennuksen kiinni olevalla terassilla.

Lukijan kuva / Patrick Wikblad

Fleminginkadulla sijaitsevan Döner Harju -ravintolan terassista nousi viime kesänä kohu, koska asiakkaat eivät saaneet viedä itse alkoholijuomia parkkipaikalle rakennetulle parklet-terassille. Alkoholilakia tulkittiin niin, ettei ravintolan ja terassin välissä oleva jalkakäytävä ole anniskelualuetta, joten vain henkilökunta sai kantaa juomat sen yli.

Helsingin Uutisten lukija huomasi tällä viikolla ravintolan seinässä ilmoituksen, ettei parklet-terassilla saa nauttia alkoholia nyt lainkaan.

Döner Harjun omistaja Reima Mäenpää kertoo syyksi, ettei ravintola ole saanut vielä anniskelulupaa parklet-terassille.

– Saimme kaupungilta parklet-luvan huhtikuun lopulla. Anniskeluhakemus pystyttiin jättämään aluehallintovirastolle vasta sen jälkeen.

Mäenpää on luottavainen, että lupa tulee parin viikon sisällä. Eniten Mäenpää riemastuu tiedosta, että alkoholilakia tulkitaan uudella tavalla. Asiakkailla saattaa olla lupa siirtää alkoholi parklet-terassille ilman henkilökunnan apua.

– Nykyään uudessa anniskelulaissa on kuulema mahdollisuus tähän, jos ravintola pystyy valvomaan asiakkaiden siirtymistä anniskelualueelta toiselle.

Mäenpää sanoo, että Döner Harjussa valvonta helppoa.

– Meillä kassalta pystyy näkemään koko parklet-alueen ja terassin. Ravintolassa on pöytiintarjoilu, joten henkilökunta on koko ajan läsnä.

Viime kesäinen terassikohu oli Mäenpään mielestä hyvä asia.

– Hyvä, että se herätti ihmetystä. Asia on maailman mittakaavassa pieni, mutta nyt se on tiedostettu ja siihen on tartuttu. Tänä vuonna asia on mahdollisesti korjattu, yrittäjä uskoo.

Döner Harju on tekee aluevaltauksen myös Kaivohuoneen terassille

Döner Harju on tekee aluevaltauksen myös Kaivohuoneen terassille, jonne se avaa uuden toimipisteen ensi viikon keskiviikkona. Kesäravintola on auki keskiviikko- lauantai- ja perjantai-iltaisin.

– Kaivarin konserttien aikaan aukioloajat on pidemmät. Jos tämmöiset lämpimät säät jatkuvat, aukioloajat ovat taatusti laajemmat muulloinkin, Mäenpää kertoo.

Vuonna 2014 Döner Harjun ja taloyhtiön välille nousi riita terassiluvasta. Kaupunki aikoi ensin evätä terassiluvan, mutta päätyi kuitenkin myöntämään luvan. Perusteluna oli se, että saman taloyhtiön Bar Molotow oli aiemmin saanut terassiluvan.

Viime vuonna Döner Harjun taloyhtiö teki asukkaille kyselyn, aiheuttaako samassa talossa toimivan Bar Molotovin melu ja tupakansavu haittaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Yllättääkö? Tätä pikaruokaa tilataan Helsingissä eniten kotiin – ilmiö on tuttu Ruotsista20.4.2018 08.27
Huippusuosittu Döner Harju avaa uuden ison ravintolan Helsinkiin – myös cocktaileja tarjolle28.9.2017 12.51
Kokin märkä uni hehkuu jo kuumana – Döner-miesten Werner nyt auki11.11.2016 17.54
Döner Harjusta tehtiin jälleen valitus – äänet ärsyttävät31.3.2015 20.23
Döner Harju saa pitää terassinsa – kaupungin mieli muuttui30.9.2014 16.07

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu