Puheenaihe

Jätkäsaaren Bunkkerista tehtiin taas valitus hallinto-oikeuteen – väliaikaista liikuntahallia suunnitellaan

TILAT Jätkäsaareen valmistuu ensi vuoden syksyksi koulu, jonka liikuntatilojen piti sijaita Bunkkerissa. Bunkkerin kehittäminen on kuitenkin jumiutunut valituskierteeseen.

SRV:n piti kehittää Bunkkerista liikuntahalli. jossa on muun muassa uimahalli ja rakentaa katolle asuntoja. Valittaja heittää kapuloita rattaisiin.

Havainnekuva

Jätkäsaaren Bunkkeria puntaroidaan jälleen hallinto-oikeudessa myyntipäätöksestä tehdyn valituksen vuoksi.

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti 11. huhtikuuta Bunkkerin myymisestä SRV Rakennus Oy:lle. Entiseen varastorakennukseen ja sen uusiin kerroksiin on tarkoitus rakentaa asuntoja, liiketiloja sekä julkiseen käyttöön tarkoitettu uimahalli ja liikuntatiloja.

Helsingin hallinto-oikeuteen on tehty valitus, jossa vaaditaan Bunkkerin myyntipäätöksen kumoamista ja täytäntöönpanokieltoa. Valittaja Apollo Rakenne Oy katsoo kaupungin antavan ostajalle kiellettyä valtiontukea. Lisäksi valittaja pitää päätöksenteossa käytettyjä ulkopuolisten asiantuntijoiden arviokirjoja virheellisinä.

Helsingin kaupunki antaa hallinto-oikeudelle vastineensa kesäkuuhun mennessä.

Bunkkerin kehittäminen on jo myöhässä alkuperäisestä aikataulusta. Kaupunginvaltuusto päätti tänä keväänä Bunkkerin myymisestä jo toisen kerran, koska hallinto-oikeus oli kumonnut valtuuston ensimmäisen päätöksen.

Kiinteistökauppa, jonka valtuusto hyväksyi nyt toistamiseen, oli valmisteltu uudelleen oikeuden päätöksen mukaisesti.

Kaupunki selvittää mahdollisuuksia Bunkkerin kiinteistökaupan toteuttamiseen uudesta valituksesta huolimatta. Kaupunginhallituksen 16.4.2018 tekemän täytäntöönpanopäätöksen mukaisesti rakentamisen viivästymisestä aiheutuisi merkittävää haittaa.

Bunkkerin rakentaminen vaikeutuu sitä mukaa, kun muut rakennushankkeet sen ympärillä etenevät, eikä kesällä 2019 valmistuvassa Jätkäsaaren peruskoulussa ei ole omia liikuntatiloja, vaan ne on suunniteltu Bunkkeriin.

Kaupunki suunnittelee väliaikaisen liikuntahallin rakentamista koulua varten Jätkäsaaren liikuntapuiston alueelle. Tavoitteena on, että se valmistuu koululaisten käyttöön loppusyksyllä 2019, ja on käytössä pysyvän liikuntatilan valmistumiseen asti.

Bunkkeriin tulevien liikuntatilojen ja kaupunkilaisia palvelevan uimahallin valmistumisaikataulu on toistaiseksi täysin auki.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Bunkkerista neuvotellaan jälleen30.12.2017 20.05
Bunkkerin liikuntatilojen rakentaminen venyy pitkälle – peruskoulun suunnitelmat myös uusiksi12.10.2017 09.45
Helsingin uusi urheiluareena ja kylpylä maksaisivat 110 miljoonaa euroa – "Yritämme tehdä ei-bunkkerimaisen kokonaisuuden"30.9.2017 08.10
Oikeus kumosi Jätkäsaaren Bunkkeri-päätöksen – piti tulla uimahalli ja koulun liikuntatiloja15.9.2017 16.12
Valitukset viivästyttävät Bunkkerin rakentamista – miten käy koulun liikuntatilojen?27.4.2017 11.31
Valtuusto löi nuijan pöytään: Jätkäsaaren Bunkkeri myytiin – hinta 22,7 miljoonaa12.5.2016 09.34

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu