Puheenaihe

"Kauppatorin täyttä potentiaalia ei ole vielä hyödynnetty" – uusi toimija ottaa ohjat torin kehittämisessä

Kauppatoria ryhdytään kehittämään konkreettisilla toimilla jo tänä vuonna. Kuvan järeät betoniesteet ilmestyivät Kauppatorille viime kesänä estämään torille ajamisen.

Jussi Vehkasalo

Kauppatori on suosittu kauppapaikka, vilkas satama ja yksi Helsingin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Alueen lyhyen aikavälin kehittämisestä vastaa jatkossa Torikortteleiden konseptoinnista vastannut Helsingin Leijona Oy.

– Kauppatori on urbaanin kaupunkielämän keskus ja Helsingin merellisen keskustan sydän, jonka täyttä potentiaalia ei vielä hyödynnetty. Aiemmat yritykset parantaa Kauppatorin kokonaisuutta eivät ole tuottaneet toivottua lopputulosta, sanoo Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

– Nyt tarkoituksena on edetä suuren kokonaissuunnitelman sijasta käytännönläheisemmin ryhtymällä systemaattisesti hakemaan ja toteuttamaan pienempiä torin ilmettä ja toiminnallisuutta kehittäviä parannuskohtia, Vapaavuori jatkaa.

– Kauppatorin suunnittelu kytkeytyy laajempaan keskustan ja Eteläsataman kehittämistyöhön. Kauppatorista aiemmin tehtyjen selvitysten perusteella on järkevää keskittää kehitystyö yhdelle toimijalle. Uskon, että esimerkiksi torin kävijöiden yhteyttä rantaan ja meren kokemukseen on mahdollista parantaa, sanoo Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäki.

Kauppatorin ja sen lähialueiden kehittämisessä on vireillä useita hankkeita.

Lyhyemmällä aikavälillä tehtävien toimenpiteiden koordinaatio keskitetään kaupungin kokonaan omistamalle kiinteistökehitysyhtiö Helsingin Leijona Oy:lle. Tehtäväkentän laajentaminen on luonteva jatkumo aiemmasta Torikortteleiden kehittämisestä kohti Kauppatoria. Ensimmäisiä konkreettisia tekoja odotetaan jo tänä vuonna.

Kaupunkistrategian mukainen pitkän tähtäimen visio laajemman alueen kokonaisuudesta luodaan tämän työn rinnalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Järeät betoniesteet tulivat Kauppatorille jäädäkseen – estävät autolla torille ajon25.4.2018 06.50
Kauppatorin parkkipaikat vähenevät jo ensi kesäksi – Torille ehkä myös uusi ympärivuotinen ravintola9.4.2018 06.20

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu