Puheenaihe

Helsingistä puuttuu nyt lähes 200 taksikuskia – Eikö edes 3 000 e/kk kiinnosta?

Helsinkiin tarvittaisiin parisensataa uutta taksia lisää. Ala ei houkuttele, vaikka avoimia työpaikkoja olisi runsaastikin.

Toni Forssell / arkisto

Taksi Solutions -henkilövuokrausyrityksellä on tällä hetkellä avoinna liki 200 taksinkuljettajan paikkaa Helsingissä. Työttömien työnhakijoiden määrä Helsingissä on kuitenkin samaan aikaan yli 30 000.

Osaltaan heinäkuun taksimarkkinoiden vapautuminen vaikuttaa siten, että taksinkuljettajat kokevat tulevaisuuden epävarmana, vaikka selvää on, että taksialalla eivät työt lopu.

Taksi Solutions -henkilöstövuokrausyhtiö tarjoaa taksiautoilijoille työvoimaa sekä vastaavasti taksinkuljettajille työtä kaikkina vuorokauden aikoina ympäri vuoden. Tällä hetkellä Taksi Solutions on valmis ottamaan palvelukseen heti noin 200 taksinkuljettajaa.

Lisäksi tarjolla on mahdollisuus kouluttautua taksinkuljettajan ammattiin sekä saada sen jälkeen vakituinen työpaikka. Taksi Solutions on ollut mukana eri rekrytointimessuilla sekä oppilaitosten rekrytointitilaisuuksissa esittelemässä toimintaansa, mutta ainoastaan muutamia henkilöitä on tätä kautta saatu työllistettyä.

– Meillä on tälläkin hetkellä asiakkaina useita eri taksiautoilijoita, jotka hakevat työvoimaa yrityksiinsä. Palkanmaksu kaikkine lisineen on taattu ja työsopimukset tehdään asianmukaisesti, kertoo Taksi Solutionsin henkilöstöpäällikkö Eriika Kankkunen.

Myös työvaatteet tarjotaan meidän puolesta taksinkuljettajalle. Ihmetyttää, että vaikka kaikki avoimet työpaikkamme on ilmoitettu TE-keskukseen, on sitä kautta tarjottu meille vain yhtä työtöntä työnhakijaa.

Taksinkuljettajana on mahdollista työskennellä päätoimisesti tai osa-aikaisena, esimerkiksi opiskelun ohella. Työajat ovat yleensä joustavasti sovittavissa. Työssä pärjää, jos on asiakaspalveluasenteen omaava, ahkera ja motivoitunut. Oleellista on myös hallita auto ja sen kuljettaminen.

– Tilanne on täysin absurdi, kun ajatellaan Helsingissä ilmoitettujen yli 30 000 työttömän määrää. Täysiaikainen kuljettaja tienaa noin 3000 euroa kuukaudessa ja siitä huolimatta työntekijöitä on tarjolla vain muutamia, ihmettelee Taksi Helsingin toimitusjohtaja Jari Kantonen.

– Vaikka toimiala avautuu heinäkuussa, eivät taksinkuljettajilta työt lopu. Taksi Helsingillä toiminta tulee jatkumaan entistä tehokkaampana ja volyymit tulevat olemaan suuret. Taksinkuljettajalle on tarjolla valtavasti töitä ja sitä kautta kohtuullisen hyvää ansaintaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

"Pimeästi tienaa jopa 200 euroa yössä" – kokenut taksinkuljettaja seurasi öistä kyytipalvelua ja järkyttyi24.4.2018 09.19
Taksifirmat ilmiriidassa: Iso toimija eroaa liitosta – ”Päätös Valopilkusta oli valitettavaa ja lyhytnäköistä”11.5.2018 13.13
Tuleeko rähinää tolpilla? Taksin hinnasta voi kesästä lähtien joutua neuvottelemaan – "Eihän se aina reilua ole"27.4.2018 20.05
Miehet tienasivat laittomina taksikuskeina 7000–19000 euroa – huono suomen kielen taito johtaa uuteen oikeudenkäyntiin9.5.2018 10.08
HS: Ennätysmäärä taksikuskeja lopettaa – 28 vuotta taksia ajanut helsinkiläinen Juha vaihtaa raskaskalustoon25.3.2018 10.56

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu