Puheenaihe

Yle: Paula Vesala kertoo huonosta kohtelusta Tuntemattoman sotilaan kuvauksissa – osoittaa tukensa Aku Louhimiestä syyttäneille naisille

Paula Vesala osoittaa tukensa Aku Louhimiehen ohjausmetodeja arvostelleille näyttelijöille.

Arkisto

Näyttelijä ja Paula Vesala kertoo yhdessä samassa elokuvassa näytelleen Marketta Tikkasen kanssa kokeneensa huonoa kohtelua Tuntemattoman Sotilaan kuvauksissa.

Yleisradion julkaisemassa tiedotteessa naiset osoittavat tukensa ohjaaja Aku Louhimiehen ohjausmetodeita arvostelleille naisille, jotka ovat julkisuudessa kertoneet kokemuksistaan.

Louhimiehen tapaus oli Suomessa eräitä talven isoimpia puheenaiheita ja se nousi uudelleen esiin Ilta-Sanomien julkaistua ohjaajan haastattelun, jossa hän totesi Ylen alkuperäisessä jutussa olleen useita faktavirheitä. Yleisradio kiisti väitteet, jonka jälkeen myös alkuperäisessä jutussa kokemuksista Louhimiehen kanssa kertoneet Pihla Viitala, Matleena Kuusniemi ja Pamela tola ilmoittivat seisovansa sanojensa takana.

Vesala ja Tikkanen kertovat nyt ensimmäistä kertaa julkisuudessa, että myöskään Tuntemattoman sotilaan kuvauksia ei läpäisty puhtain paperein.

 – Haluamme osoittaa tukemme Aku Louhimiehen työtavoista kertoneille naisille, koska valitettavasti olemme Tuntemattoman Sotilaan kuvauksien yhteydessä kokeneet vastaavia asioita kuin mistä kahdeksan naisnäyttelijää ovat julkisuudessa kertoneet, naiset kirjoittavat Ylen julkaisemassa tiedotteessa.

Naiset kertovat tulevansa nyt julkisuuteen asian kanssa, koska he haluavat rohkaista naisia puhumaan työyhteisöissä kohtaamistaan vaikeista asioista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Aku Louhimies pyysi kiitospuheessaan anteeksi: "En ole ollut viisas käyttämässäni vallassa"23.3.2018 21.21
Aku Louhimieheltä uusi ulostulo: "He ovat tehneet arvokkaan teon"21.3.2018 14.30
Aku Louhimies jakaa mielipiteet somessa – tämän takia Yle julkaisi kohujutun19.3.2018 09.06
Aku Louhimies sanoo olevansa vilpittömän pahoillaan: "Toisen tunteita ja muistoja en voi, enkä halua kiistää"19.3.2018 10.05

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu