Puheenaihe

Kohu kokoomuslaisen poliitikko-opettajan ympärillä velloo Tuusulassa – valtuustokollega vaatii reagointia, kaksi rikosilmoitusta tehty

Eetu Niemelä (vasemmalla) vaatii Tuusulaa reagoimaan Sami Tammisen (oikella) ympärillä vellovaan kohuun.

Tuusulalainen kunnanvaltuutettu Eetu Niemelä (ps.) ihmettelee Tuusulan kunnan hiljaisuutta kunnanhallituksen jäsenen Sami Tammisen (kok.) ympärillä vellovassa häirintäkohussa.

Järvenpään lukiossa yhteiskuntaopin opettajana työskennellyt, Jokelassa asuva Tamminen irtisanottiin pari viikkoa sitten lehtorin virasta epäasiallisen käytöksen takia.

Irtisanomispäätöksen mukaan Tamminen on syyllistynyt muun muassa opiskelijoiden ja kollegoiden seksuaaliseen ja muuhun häirintään.

– Jos minä olisin Tamminen, pidättäytyisin omaehtoisesti hoitamasta luottamustoimia Tuusulassa tutkimusten ajaksi. Ennen kuin kaikki faktat on selvitetty, tämä on Tuusulan kunnallekin vähintään kiusallinen asia, Niemelä arvioi Keski-Uusimaa-lehden mukaan.

Niemelän mukaan kunnankin pitäisi jotenkin reagoida asiaa ja tiedottaa, sillä kuntalaisille saattaa syntyä vääriä käsityksiä.

Yksi Niemelän tarkoittama väärä käsitys voi syntyä siitä, mitkä ovat Tuusulan toimivaltuudet tällaisessa asiassa tässä vaiheessa.

Niitä ei käytännössä ole. Reunaehdot poliitikon potkuilla on asetettu kuntalaissa.

– Tuusulan keinot ovat vähäiset. Vasta sitten kunta voi pidättää poliitikon luottamustoimesta, kun syyte tätä vastaan on nostettu, Niemelä sanoo K-U:n mukaan.

Johtaako Tammisen häirintäkohu mihinkään syytteisiin, on vähintään epävarmaa.

Asiasta on tehty kaksi tutkintapyyntöä.

Tamminen teki rikosilmoituksen Järvenpään lukion rehtorista syyttäen tätä ainakin virka-aseman väärinkäytöstä sekä itseään koskevien halventavien ja perättömien väitteiden levittelystä.

Kaupunki puolestaan teki tutkintapyynnön melko yleisellä tasolla pyytäen poliisia selvittämään, onko häirintäkohuun liittyen tapahtunut rikoksia.

Tamminen kiistää irtisanomisperusteet, vaatii päätökseen oikaisua ja varautuu viemään asian hallinto-oikeuden ratkaistavaksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu