Vaalikoneemme on nyt avattu!

Puheenaihe

Uudet kuvat julki: Tällainen on HIFK:n asuntoja, liiketiloja, hotellin ja jäähallin yhdistävä jättihanke

Maanpäällisessä osassa on 8-13-kerrosta. Arkkitehtuuritoimisto B&M on työstänyt kutsukilpailun voittanusta ehdotustaan eteenpäin yhteistyössä kaupungin, Projekti GH:n ja kahden muun arkkitehtuuritoimiston kanssa.

B & M Oy, PES-Arkkitehdit Oy

Töölön jättimäinen, yksityisellä rahalla toteutettava urheilu- ja tapahtuma-areenahanke Nordenskiöldinkadun varteen etenee.

Asemakaavanmuutosta edeltävästä osallistumis- ja arviontisuunnitelmasta on valmistunut uusi versio, jossa kaava-alueeseen on lisätty vanhan jäähallin eteläpuolinen jalkapallokenttä 6 sekä Vauhtitien varren parkkipaikka-alue. Pohjoisen Stadinontien itäpuolisen alueen rajausta on laajennettu Hammarskjöldintielle asti.

Havainnekuvassa näkymä Reijolankadulta. Kuva: B&M Oy, PES-arkkitehdit Oy

Projekti GH Oy:n Helsinki Garden -hankkeeseen tutkitaan myös vanhan jäähallin yhdistämistä, jolloin vanha halli muutettaisiin pienemmäksi monitoimiareenaksi ja liikunta- sekä liiketiloiksi. Maan alle kokonaan sijoittuvasta Garden Helsingistä tulee HIFK:n uusi kotihalli, joka vetää noin 11 000 – 16 000 henkeä.

Areenoiden yhteenlaskettu samanaikainen kävijämäärä on noin 23 000 henkeä ja alueella voi oleskella samaan aikaan enintään noin 28 000 ihmistä.
Vastaavasti läheinen Olympiastadion vetää remontin jälkeen 50 000 ihmistä ja Töölön jalkapallostadionin kapasiteetti on reilut 10 000 katsojaa. Muiden toimintojen tulee voida jatkua alueella nykyisen kaltaisina, todetaan Garden-hankkeen kuvauksessa.

Näkymä tasolta "Party-deck". Uusi halli sijoittuu kokonaan maan alle. Kuva: B&M Oy, PES-arkkitehdit Oy

Vanhan jäähallin sisäänkäyntiaukion kautta tultaisiin jatkossa siirtymään myös maanalaisiin aula- ja ravintolatiloihin, jotka palvelevat molempia areenoita, sekä maan alle sijoitettavaan päivittäistavarakauppaan ja muihin liiketiloihin.

Nordenskiöldinkadun ja Pohjoisen Stadiontien varsille tulee maanpäällistä kerrostalaa yhteensä 75 000 kerrosneliötä, kerrosluvun vaihdellessa 8–13 välillä. Tiloihin tulee asuntoja noin 500 asukkaalle, toimitilaa, hotelli ja maantasoon liiketilaa.

Kulku maanalaisiin tiloihin on vanhan jäähallin aukiolta. Kuva: B&M Oy, PES-arkkitehdit Oy

Pysäköintipaikkoja suunnitellaan Pohjoisen Stadiontien kallioselänteen alle 700 paikkaa ja jalkapallokentän 7 alle noin 300 paikkaa. Tapahtumien pysäköinti ja huoltoliikenne järjestetään rakennettavassa tunnelissa Vauhtitien kautta.

Hankkeen suunnittelijat ovat tavattavissa 4. kesäkuuta kello 17.30 alkaen Kampin Laiturilla, Narinkka 2.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Jättimäinen tapahtuma-areena Töölöön etenee – haitat jalkapalloilulle pyritään minimoimaan9.1.2018 18.40
HIFK:n hallihankkeesta kehkeytyi massiivinen järkäle – Olympiastadionkin kalpenee15.2.2017 15.21
HIFK:n hallihankkeen asunnot saattaisivat torpata tapahtumia27.1.2015 12.32

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu