Puheenaihe

"Ulkomailta tulvii pieniä kirjelähetyksiä" – Kiinan kirjeruuhkan kanssa painiva Posti avasi kaksi noutopistettä, asiakkaat raivostuivat

Postia ruuhkauttavat etenkin Kiinasta tulevat lähetykset. Arkistokuva.

Johanna Erjonsalo

Asukkaita on raivostuttanut Kannelmäessä, kun Postin lähetyksiä joutuu hakemaan Konalan teollisuusalueelta noutopisteeltä, joka on auki vain kello 17 asti ja jonne julkisilla on hankala matka.

Asiasta on käyty keskustelua Kannelmäki-liikkeen sivuilla sekä Postin Facebookissa. Postilta kysytään, miksei paketteja ja lähetyksiä tuoda Kannelmäen asiamiespostiin.

Posti vastaa Facebook-sivuillaan, että syy on Kiinan kirjeissä. Postin mukaan se on kohdannut "logistisen haasteen ulkomailta (enimmäkseen Kiinasta) saapuvien, pientavaraa sisältävien tilausten toimituksessa".

Niiden määrä on moninkertaistunut lyhyessä ajassa.

– Ulkomailta suorastaan tulvii pieniä kirjelähetyksiä, jotka eivät kerrassaan mahdu kaikki toimipaikkojen hyllyihin. Niitä on niin valtava määrä. Siksi olemme avanneet tietyille alueille ns. pop up -noutopisteitä, jollainen tämä Ruosilantie 10 on. Ymmärrän, että ratkaisu ei ole aivan ideaali, mutta sen avulla saamme ainakin nämä kirjeet vastaanottajien ulottuville kohtuullisessa ajassa, Postista vastataan asiakkaiden kyselyihin.

Verkkosivuillaan Posti kertoo, että Konalan pisteen lisäksi väliaikainen noutopiste on avattu Malmille Hietakummuntielle. Noutopisteisiin ohjataan lähetykset, jotka kulkevat kirjeinä, mutta joita ei kokonsa vuoksi voida toimittaa vastaanottajan osoitteeseen.

Posti on jo aiemmin valitellut työtä, joka syntyy, kun Kiinasta saapuvia kirjelähetyksiä ei voi lajitella koneellisesti, vaan se pitää tehdä käsin.

– Ainoa tapa oikeastaan välttää ko. toimipaikassa asiointia on yrittää tilata verkko-ostokset jossakin muussa lähetyslajissa, kuin kirjeitse. Esimerkiksi pakettina.Tämän lisäksi maksullinen kotiinkuljetus on aina tarjolla, Posti viestittää Ruosilantien noutopisteasiasta Facebookissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tilaatko sinäkin sikahalvalla Kiinasta? – Nettiostaja maksaa Suomessa kohta veroa myös muutaman euron lähetyksistä16.2.2018 07.10
Kiinasta tilatuissa tavaroissa yllätyksiä – Yle: Lyijyä ja jopa ulostetta kasvoille30.4.2018 10.52
Näin Posti selittää seutulipun vaativaa palveluiden siirtoa naapurikaupunkiin: "Muu ei ollut mahdollista"11.5.2018 12.40
Postilta erikoinen ratkaisu: helsinkiläislähiön postipalvelut siirretään Vantaalle9.5.2018 12.23
"250 000 pakettia vuorokaudessa" – Postilla kaikkien aikojen ennätys28.11.2017 18.25
Asukkaat voittivat laatikkoriidan Helsingissä – "Ei Postin kanssa voinut hirveästi neuvotella"23.3.2018 19.15
Viestintävirasto: Postin jakelupäivien muutos ei riko postilakia16.11.2017 09.54

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat