Puheenaihe

Kela katkaisi yksinhuoltajaäiti Tinna Pehkosen tuet – USU: Joutuu nyt harkitsemaan uudestaan

Kuvituskuva

Arkisto

Kela joutuu harkitsemaan uudelleen ohjeitaan työttömyysturvan katkaisemisesta TE-toimiston yrittäjyysselvityksen ajaksi ,kertoo Uutissuomalainen (USU).

Nykyisin työttömänä yrittäjyyttä kokeilevan tuki pääsääntöisesti katkeaa selvityksen ajaksi. Lain pitäisi kuitenkin nimenomaan turvata selusta ja toimeentulo yrittäjyyskokeilun ajan.

Työttömyystuen katkaisukäytäntö on Kelan etuusjohtajan Anne Neimalan mukaan ollut voimassa joitakin vuosia.

USU kertoi aiemmin, että aktiivimallin mukainen yrittäjyyskokeilu vei helsinkiläiseltä yksinhuoltaja Tinna Pehkoselta kahden kuukauden työttömyystuet. Pehkonen joutui tukien katkaisun vuoksi pahaan taloudelliseen jamaan ja hämmästeli, miten Kela voi toimia näin.

Anne Neimala sanoo USU:lle, että Kelassa on haluttu välttää tukien takaisinperintää. Se on Neimalan mukaan sekä asiakkaan että Kelan etu silloin, kun asiakkaalla on selvityksen aikana tuloja.

– Neljän kuukauden jakson aikana työmarkkinatukea ei pitäisi katkaista, Neimala linjaa.

Neimalan mukaan tukien katkaisukäytäntöä mietitään nyt uusiksi tilanteissa, joissa on kyse lyhyestä jaksosta. Työ- ja elinkeinoministeriön näkemys on, että Kelan toiminta on vastoin lakia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

USU: Kela katkaisi yrittäjyyttä kokeilleen yksinhuoltajaäidin tuet vastoin lakia – "Antaisin arvosanaksi nollan"31.5.2018 08.32
Tämä tilasto näyttää karun kuvan työttömien Suomesta – keskimäärin 800 päivää palkatta27.5.2018 20.30
Työttömien aktiivimallille tyrmäys pk-yrittäjiltä – "Ennenaikaista arvioida miten hyvin malli toimii"7.5.2018 20.48
Talousgurut: Palkat karkaavat käsistä, kun työttömyys laskee alle 6 prosentin – "Tarkoittaa ylikuumentumista"2.5.2018 10.42

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu