Puheenaihe

Pori Jazz -pomo oikoo homokohua – raivostuneiden julkkisten boikotti ennätti jo alkaa

Kuvituskuva.

Kuvituskuva

Pori Jazzin uusi toimitusjohtaja Aki Ruotsala on joutunut kohun keskelle, koska hänen tulkitaan olevan homovastainen. Muun muassa Satakunnan Kansa kertoi, että vuonna 2011 hän oli mukana Nuotta-lehden Älä alistu -kampanjassa, jonka katsottiin pitävän homoutta sairautena, josta voisi parantua eheytyen. Ruotsala oli tuolloin KD Nuorten puheenjohtaja.

Aki Ruotsala sanoo, että tiedot ovat virheellisiä ja hän on lähettänyt medialle oikaisun.

– Uutisissa on väitetty, että rinnastan huumeiden käytön ja homoseksuaalisuuden. Lisäksi on väitetty, että olen ollut lanseeraamassa ja tukemassa Nuotan Älä alistu-kampanjaa. Nämä väitteet eivät pidä paikkaansa. En rinnasta homoseksuaalisuutta ja huumeiden käyttöä, eikä minulla ole mitään kompetenssia arvioida niitä.

Ruotsala sanoo, että uutisissa on viitattu KD Nuorten tiedotteeseen vuodelta 2011, eikä hänen omaan kirjoitukseensa, jossa hän kertoo että, jokaisen tulee nauttia ainutlaatuista ihmisarvoa seksuaalisesta suuntautumisesta, iästä, uskonnosta, sukupuolesta ja sosiaalisesta statuksesta riippumatta.

– Kaikki ihmiset tulee hyväksyä seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta ja heillä tulee olla vapaus määritellä oma identiteettinsä. Omalta osaltani päätän keskustelun tähän sillä tämä keskustelu ei liity millään lailla työhöni tulevana Pori Jazzin toimitusjohtajana.

Aikaisemmin keskiviikkona muun muassa kansanedustaja Silvia Modig (vas.) ja muusikko Roope Salminen ovat kertoneet boikotoivansa Pori Jazzeja. Ruotsalaa on puolustanut muun muassa kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah. Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) vaatii poliisia tutkimaan kommentit.

–En voi käsittää, että tällainen olennaisesti ihmisoikeuksien ja hyvien tapojen vastainen kommentointi sekä toiminta sallitaan Suomessa, Kärnä kirjoitti tiedotteessaan. 

Pori Jazz on kertonut Twitterissä, että tapahtuma sanoutuu irti kaikesta syrjinnästä. 

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Pori Jazzin viinikielto toi festareille känniääliöt7.7.2016 10.19
Tuska, Provinssi, Ilosaari, Pori Jazz... – MTV: Näin Suomen suuria kesäfestareita suojataan nyt terrori-iskuilta22.6.2017 08.47
Nyt puhuu homokohun keskelle joutunut koripallojoukkue – "Emme syrji ketään"26.10.2016 09.23

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu