Makumaailma

Malmin lentoaseman ravintola on taas auki – "Lyhyt ja ytimekäs lentoasemaan liittyvä nimi"

Sirkku Efrat Malmin lentoasemarakennuksessa sijaitsevassa Check-In-ravintolassa, joka avautui uusien yrittäjien vetämänä toukokuun alussa.

Jussi Vehkasalo

Malmin lentoasemalla on taas ravintola, sillä lentoaseman pyöreämuotoisessa terminaalissa avautui Check-In -niminen ravintola toukokuun alussa.

Uuden ravintolan taustalla on La Bamba Finland -niminen ravintolayhtiö, joka on aloittanut toimintansa jo 30 vuotta sitten Sörnäisissä.

– Me olemme olleet yhtiön pyörittäjinä nyt 20 vuotta. Meillä oli La Bamba -niminen lounasravintola sekä lounaslähetti- ja catering-palvelu Vallilassa, mutta kiinteistö vaihtoi omistajaa ja uusi omistaja päätti laittaa tilat remonttiin, joten jouduimme etsimään uutta liiketilaa, kertoo La Bamba Finlandin Sirkku Efrat.

Yksi toinenkin liiketila oli ravintolalla jo kiikarissa, kunnes Efrat huomasi lehdestä jutun siitä, että Malmin lentoaseman ravintola on mennyt kiinni. Vuokrasopimuksen tehtyään ravintola muutti pikavauhtia Malmille.

– La Bambaa emme halunneet laittaa ravintolan nimeksi, koska se voi viedä joidenkin ajatukset johonkin texmexiin. Check-In on lyhyt ja ytimekäs lentoasemaan liittyvä nimi.

Lentoasema ehti olla ilman ravintolaa parisen kuukautta, sillä samassa tilassa aiemmin toimineen Gate 1 -ravintolan ravintoloitsijat lopettivat ravintolatoiminnan helmikuun lopulla. Ravintoloitsija Jaana Laukkonen kertoi tuolloin syyksi sen, että liiketoiminta oli kannattamatonta, koska kaikki luulivat ettei lentoasemalla ole enää oikein mitään toimintaa.

– Kyllähän se vähän mietitytti, kun edellinen omistaja sanoi niin. Meitä kuitenkin huoletti enemmän se, että keittiö on pienempi kuin aiemmassa liiketilassamme, ja ravintola on toisessa kerroksessa, eikä tässä ole hissiä. Meillä on monta catering-tilausta joka päivä, joten tavaraa liikkuu kerroksesta toiseen paljon, jatkaa Efrat.

Tavaraa liikkuu kerroksesta toiseen paljon."

Efratin mukaan asiakkaat ovat löytäneet uuden ravintolan hyvin, lentoasemalla toimivien yritysten väki oli tietysti jo odottanutkin uuden ravintolan avautumista.

– Lounaslähettipalvelumme toimii edelleen. Buffetlounas täällä on tarjolla kello 10.45–14. Ajatuksena on, että jatkossa meillä olisi viikonloppuna brunssi, ensin kokeilisimme lauantaita.

Check-In on avoinna maanantaista perjantaihin kello 8.30–17 ja lauantaisin kello 10–16.

– Tapahtumien aikaan olemme auki niiden mukaan, eli aukioloaikamme eivät ole kiveen kirjoitetut, Efrat sanoo.

Näin oli esimerkiksi kesäkuun ensimmäisenä perjantaina, kun jenkkiautoharrastajat kokoontuivat jälleen Malmin lentoasemalle FHRA Cruising Pre-partyyn, joka liittyy Stadin Cruising -perinteeseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Isoja osia Helsingin yleiskaavasta käsitellään KHO:ssa – Malmin kenttä, kaupunkibulevardit, Vartiosaari, Keskuspuisto...30.5.2018 13.15
VU: Malmin lentokentän toiminnoille löytyy ehkä korvaaja – rakennettu sotavuonna 194014.5.2018 12.32
Eduskunta hylkäsi esityksen Malmin kentän korvaamisesta – toiminnot voidaan ripotella eri puolille5.4.2018 08.46

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu