Urheilu

Suosikkitriathlon haastaa ensikertalaiset – "Tavoitteena on päästä maaliin"

URHEILU Sadat triathloniin hurahtaneet kisaavat ensi viikolla Kuusijärvellä.

Subhani Jalal, Juha Nikkanen, Jonna Uotinen, Ilari Haikarainen, Hanna Suhonen, Arto Torgoutsa, Hannu Nyrhinen ja Simo Karvinen muodostavat lukijajoukkueen.

Tero Vähämäki

Monen pääkaupunkiseutulaisen jokakesäiseksi suosikkitapahtumaksi noussut Vantaa triathlon houkuttelee jälleen sadat liikkujat Kuusijärven kauniisiin maisemiin.

Kestävyysurheilijat ja kuntoliikkujat haastavat itsensä uimalla, pyöräilemällä ja juoksemalla haastavan radan läpi. Mukana on totuttuun tapaan myös Helsingin Uutisten sisarlehden Vantaan Sanomien lukijajoukkue.

Tämänvuotisen joukkueen ikäjakauma on poikkeuksellisen suuri. Joukkueen konkari on 48-vuotias Subhani Jalal ja nuorin vasta 19-vuotias Jonna Uotinen.

Lukijat tapasivat keskiviikkona ensimmäistä kertaa Kuusijärven rannalla, jossa Triathlon Vantaan Nina Kokkonen tutustutti pääasiassa ensikertalaisista koostuvan joukkueen vaativan lajin saloihin.

Triathlonissa vaihdetaan sulavasti vedestä pyörän selkään, josta siirrytään juoksemaan. Hyvää aikaa hakiessa vaihdot lajien välillä täytyy sujua ripeästi.

– Yllätyin, kun Nina sanoi, ettei siinä ehdi laittaa edes sukkia jalkaan. Kaiken pitää sujua todella nopeasti, Hanna Suhonen ihmetteli.

Hän ilmoittautui kilpailuun yhdessä poikaystävänsä Ilari Haikaraisen kanssa.

Liikunnallinen pariskunta kokeilee lajia ensimmäistä kertaa. Kuntopohja on kunnossa, sillä he ovat hioneet juoksukuntoaan muun muassa puolimaratoneilla.

Triathlon on kuitenkin oma maailmansa. Kisa starttaa uinnilla, johon kilpailijat lähtevät yhtä aikaa.

– Jännä nähdä, millainen ruuhka siitä syntyy. Kaikki uivat niin lähekkäin, että siellä voi tulla osumaa, Haikarainen pohti.

– Lisäksi vesi oli ainakin harjoituksissa kylmempää kuin odotin.

Pari ei suostu ottamaan paineita sijoituksista. Itsensä haastaminen toimii kannustimena.

– Tavoitteena on päästä maaliin, ja pitää hauskaa, Suhonen naurahtaa.

Vantaa triathlon tunnetaan tapahtumana, joka sopii kaikille. Eri sarjoja löytyy lyhyistä pyrähdyksistä aina kilpailijoista kaikki mehut puristavaan perusmatkaan.

Tänä vuonna on ensimmäistä kertaa mukana Helsingin puolella suursuosioon noussut aikuisten ja lasten yhteissarja.

Tapahtumasta pääsevät nauttimaan myös kehitysvammaiset. SM-special triathloniin voi osallistua jokainen oman kykynsä mukaan.

Vantaa triathlon

Kilpaillaan lauantaina 16.6. ja sunnuntaina 17.6. Kuusijärvellä.

Tapahtuman aikana kilpaillaan sprinttimatkan nuorten ja aikuisten suomenmestaruuksista. Mukana on myös omat sarjansa kuntoilijoille, lapsille ja kehitysvammaisille.

Vantaan Sanomien lukijajoukkue osallistuu kokeile triathlonia -sarjaan. Kilpailussa uidaan 200 metriä, pyöräillään 14 kilometriä sekä juostaan kaksi ja puoli kilometriä.

Vantaa triathlon on Kestävyyskierroksen kolmas osakilpailu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu