Vaalikoneemme on nyt avattu!

Puheenaihe

Pk-seudulla tarjolla nyt paljon työtä – tilastoista paljastuu uusi megatrendi

TYÖ Lähes 25 prosenttia TE-palveluissa olevista ilmoituksista on nyt vuokratyöpaikkailmoituksia.

Kuvituskuva.

Lotta Åberg / Arkisto

Helsinki on yhä selvä ykkönen ja Vantaa on toisena avoimien työpaikkojen määrää mittaavalla listalla. Lista löytyy TE-palvelujen nettisivuilta.

Vantaa oli pitkään kolmantena, mutta nyt se on ohittanut koko vuoden listalla toisena olleen Tampereen. Kolmen kärjen jälkeen listalla ovat olleet Espoo ja Turku, vaihtelevassa järjestyksessä.

– Näissä viidessä kaupungissa on selvästi enemmän työpaikkailmoituksia kuin muissa kaupungeissa, toteaa kehittämisasiantuntija Ossi Hakanen Keha-keskuksesta.

TE-palveluiden nettisivuilla näkyvä top3-lista ei ole tilasto. Se kertoo ne kolme kuntaa, joissa on eniten työpaikkailmoituksia sillä hetkellä kun listaus avataan.

Hakanen kertoo, että työpaikkoja on enemmän kuin listauksessa näkyvä työpaikkailmoitusten lukumäärä, sillä yhdessä ilmoituksessa voi olla useita työpaikkoja. Listalla ovat mukana vain TE-toimiston asiakastietojärjestelmään ilmoitetut avoimessa haussa olevat työpaikkailmoitukset.

Vilkaisu työpaikkailmoituksiin paljastaa myös toisen trendin.

Vantaalla eniten avoimia ilmoituksia oli alkuviikosta näillä työantajilla: Vantaan kaupunki, Barona Oy, Selekta Rakennus Oy, Vantaan tilapalvelut Vantti Oy, Work Power Oy, Lokki henkilöstöpalvelut Oy, Academic Work Suomi Ab, Smile henkilöstöpalvelut Oy, Rekrytointipalvelu Sihti Oy ja Oy Medicum Services Ab.

– Työvoimaa vuokraavien yritysten ilmoittamien työpaikkojen osuus kaikista työpaikoista on ollut suuri jo pitkään ja kasvaa edelleen. Lähes 25 prosenttia TE-palveluissa olevista ilmoituksista on vuokratyöpaikkailmoituksia, kommentoi Hakanen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

"Kateellisia, vallanhimoisia, lapsellisia..." – Tutkimus: Esimiesten surkea käytös työpaikalla saa nuoret hämilleen5.6.2018 21.45
Uusi ilmiö puhuttaa työpaikkailmoituksissa – "Voidaan hakea laiskaa tyhjäntoimittajaa"20.5.2018 20.40
Nyt tuli kehotus kesätyöttömille nuorille: Myy sukulaistesi ja ystäviesi tavarat pois6.6.2018 06.10

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu