Makumaailma

Munaravintolat vaikeuksissa – "Liian kova vauhti ja myös vähän epäonnea"

Jouni Toivanen, Samuli Karjula ja Olli Paloneva Egg Skattan ovella viime vuoden keväällä. Helsingin toinen Egg on Eerikinkadulla.

Arkisto / Päivi Tuovinen

Munaruokaravintolaketju Eggin taustayhtiö Egg International on hakeutunut yrityssaneeraukseen kesäkuun alkupuolella.

– Emme vielä tiedä pääsemmekö yrityssaneeraukseen. Saneeraus voi antaa meille toisen mahdollisuuden, mutta tällä hetkellä mennään jalat maassa ja pää kylmänä, Egg Internationalin hallituksen puheenjohtaja Samuli Karjula kertoo tilanteesta.

Jalat maassa ja pää kylmänä."

Yhtiö perusti ensimmäisen munaruokiin keskittyneen ravintolansa Egg Skattan Helsingin Kanavarantaan viime vuoden maaliskuussa. Sittemmin Egg-ravintolat avattiin myös Eerikinkadulle ja Jyväskylään.

Jyväskylän ravintola suljettiin 7. kesäkuuta. Samaan ravintolayhtiöön kuuluneen, Mikonkadulla sijaitsevan villiruokaravintola Wildin yhtiö on myynyt toiselle omistajalle. Wild on edelleen toiminnassa.

– Meillä oli liian kova vauhti ja vähän epäonnea matkassa. Yrityssaneeraukseen hakeuduimme sen vuoksi, että velkamme järjestellään uusiksi, Karjula jatkaa.

Ravintolayhtiön keskeisiä hahmoja ovat Karjulan lisäksi Jouni Toivanen ja toimitusjohtaja Suvi Widgren.

Yhtiö avasi nopeaan tahtiin useamman ravintolan, Helsingin kahden Egg-ravintolan lisäksi myös Egg-ravintolan siis myös Jyväskylään. Egg-ravintoloiden ideana on tarjota eettisesti kestävää ja laadukasta pikaruokaa, ruokalistalla on munakkaita ja muita erilaisia munaruokia, kuten esimerkiksi munaburgeri.

– Yhtiön kassa ei ollut kestävällä pohjalla ja kun kiinteät kulut kasvoivat liian suuriksi, oli yrityssaneeraukseen hakeutuminen edessä.

Kiinteät kulut kasvoivat liian suuriksi."

Karjulan mukaan nyt on tarkoitus ottaa pari askelta taaksepäin ja hioa munaravintolaketjukonseptia vielä paremmaksi.

Ajatuksena on, että mahdollisuuksien mukaan jatkossa toimipiste voitaisiin avata vaikka jossakin kauppakeskuksessa syksyllä.

Samalla yhtiö saattaisi laittaa ovet säppiin Eerikinkadun toimipisteessä.

– Syksystä puhuminen voi olla vähän spekulaatiota. Olemme tehneet virheitä ja nyt joudumme tekemään vaikeita, mutta oikeita päätöksiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Munakaskin voi olla pikaruokaa – ketjuksi tähtäävä uusi tulokas tekee asiat toisin6.3.2017 18.40
"Terveellistä ja eettistä pikaruokaa" – Samuli Karjulan ja Jouni Toivasen Egg Katajanokalle23.1.2017 11.29
Kananmunaravintolan kasvu käyntiin Jyväskylässä21.6.2017 09.30
"Munia voi maistella kuin viinejä" – Näin laaturavintolatkin pihistelevät hyvissä kananmunissa17.5.2017 19.10
Toimittaja testasi: Prisman kananmunasta löytyy elämää11.3.2018 09.18
Uusi tutkimus: Runsaskolesterolinen ruoka tai kananmunat eivät lisää muistisairauksien riskiä9.1.2017 12.42
Pitkämuna muuttuu kotimaiseksi – munabisnes on kilpailtu ala23.11.2017 20.20
Viipaloitu pitkämuna on suurkeittiön turbotuote25.2.2011 14.43

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu