Makumaailma

"Kermakalja voisi olla ihan hyvä" – olutravintola järjestää Harry Potter -maratonin

Oluthuone Lehdossa on aiemminkin esitetty elokuvia asiakkaille. Harry Potter -elokuvamaraton alkaa 25. kesäkuuta.

Oluthuone Lehto

Annankadulla sijaitsevassa Oluthuone Lehdossa järjestetään juhannuksen jälkeen Harry Potter -elokuvamaraton.

Elokuvat esitetään niiden julkaisujärjestyksessä, eli ensimmäisenä on vuorossa vuonna 2001 ensi-iltansa saanut ja elokuvasarjan aloittanut Harry Potter ja viisasten kivi, joka esitetään 25. kesäkuuta.

Viimeiset kaksi Potter-elokuvaa esitetään 30. kesäkuuta.

Oluthuone Lehdon ravintolapäällikkö, Harry Potter -faniksi tunnustautuva Maija Saarman kertoo, että heillä on esitetty elokuvia aiemminkin, mutta ei monipäiväisenä leffamaratonina.

– Olen itse asiassa lähdössä kuukauden päästä Harry Potter -studioille Lontooseen. Kaikki leffat olen nähnyt ja kirjat lukenut, Saarman kertoo.

Aiemmin ravintolassa on nähty muun muassa Star Wars -elokuvia sekä uusi ja vanha Blade Runner -elokuva.

Harry Potterien velhomaailmassa nautitaan muun muassa kermakaljaa ja tuliviskiä, onko tällaisia juomia tarkoitus tarjota Potter-maratonin aikana?

– Tuo ei olisi huono idea, tarjottavia ei vielä ole kuitenkaan päätetty. Kermakalja voisi olla ihan hyvä, Saarman miettii.

Elokuvia esitetään ravintolan takatilassa, johon mahtuu useampia kymmeniä katsojia. Elokuvat striimataan valkokankaalle videotykillä.

– Potterit valikoituivat siksi, että mietimme mitkä elokuvat asiakkaita mahtaisivat kiinnostaa. Ja ehkä myös siksi, että niitä voisi itsekin mennä katsomaan ravintolaan, Saarman jatkaa.

Katsojat ovat hänen mielestään löytäneet elokuvaillat ihan mukavasti.

– Leffailtojen suosio on vaihdellut vähän elokuvista riippuen.

Jo ennen Potter-maratonia ravintolan sunnuntain leffailloissa nähdään The Greatest Showman (10. kesäkuuta kello 18) ja Baby Driver (17. kesäkuuta kello 18).

Oluthuone Lehdossa järjestetään monenlaista ohjelmaa.

Hieman erikoisemmilta kuulostavat Beer&Yoga-tunnit eli olutjooga, jossa olut on mukana liikkeissä ja loppuharjoituksessa.

– Olutjooga-yhteistunteja järjestämme taas joskus syksymmällä, Saarman sanoo.

Oluthuone Lehto

Syksyllä 2016 avatun Oluthuone Lehdon juomavalikoima koostuu ajattomista klassikoista sekä uutuuksista. Ruokalistalla on pubiruokaa.

Annankadun liiketilalla on pitkä ja rikas historia suomalaisen olutkulttuurin sanansaattajana. Liiketilassa toimi aikoinaan Helsingin vanhin oluthuone ja myöhemmin Suomen ensimmäinen hollantilaistyylinen olutravintola William K.

Idea hollantilaistyylisestä, laatuoluisiin panostavasta olutravintolasta tuli perheyrityksen perustajalta Juha Lehdolta, joka toimi 1980-luvulla Matkailun edistämiskeskuksen tehtävässä Hollannissa.

Muutama vuosi Annankadun William K:n avaamisen jälkeen Delifox Ravintoloiden ensimmäiset ravintolat aukaisivat ovensa oluiden ystäville.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu