Puheenaihe

SiSa: Hjallis Harkimon luksusalue Sipoossa yhä pahemmissa vaikeuksissa – "Sipoon helmi on Harkimoiden kosketuksesta muuttunut kaatopaikaksi"

Harry Harkimon Sipoonranta on saanut paljon mediahuomiota. Asuntokauppa ei silti vedä odotetusti ja alueelle muuttaneet kertovat tyytymättömyydestään.

ESM arkisto

Liikemies-poliitikko Harry Harkimon Sipoonranta-hanke on uppoamassa entistä pahempiin vaikeuksiin. Vuosia rakennetun alueen asuntoja on yhä myymättä, ja alueen valmistuminen uhkaa venyä taas kymmenellä vuodella.

Alueelta puuttuu muun muassa sinne luvattu vierasvenesatama. Asukkaat kuvaavat aluetta "ikuiseksi rakennustyömaaksi", jossa uudetkin asunnot alkavat ränsistyä.

Sipoon Sanomat kertoo, että Sipoonranta Oy on nyt pyytänyt kunnalta lisäaikaa alueen valmistumiselle vuoteen 2028 saakka.

Kunnan virkamiehet ehtivät jo valmistelleet uuden sopimuksen päätöksenteon pohjaksi, mutta tämä ei maankäyttöasioista päättiville poliitikoille kelpaa.

Maankäyttöjaoston puheenjohtaja ja Harkimon entinen puoluetoveri Juhani Rantala (kok.) sanoo Sipoon Sanomille, että "ilmassa on liikaa avoimia asioita".

Jaosto lähettikin asian uuteen valmisteluun tiistaina.

– Nyt on selvitettävä tarkalleen, mitä alkuperäisissä sopimuksissa ja niiden päivitetyissä versioissa on sovittu. Lisäksi meidän pitää saada tieto siitä, miltä osin sopimuksia on noudatettu.

Rantalan oma näkemys on, että kunnan tehtävä ei ole kantaa rakennuttajalle kuuluvaa riskiä. 

Hän haluaa, että kunta selvittää vaihtoehdot, miten Sipoonrannan suhteen on järkevintä edetä.

– Markkinatilanteeseen ei ainakaan voida enää vedota, koska asuntomarkkinat ovat vetäneet hyvin jo pari vuotta. Sen suhteen ajat tästä tuskin paranevat.

Myös Sipoon Sanomien lukijat ovat uudesta esityksestä ihmeissään.

Alueella asuva nainen kirjoittaa Facebookissa, että paljon julkisuutta saanut Sipoonranta on ollut pettymys.

– Harkinnassa alkaa olla jo pois muutto, sillä odotukset on petetty pahemman kerran ja asutaan soramontussa, vaikka edellytykset ovat mitä parhaimmat! Iso pettymys! nainen kommentoi Sipoon Sanomien Facebook-sivulla.

Toinen lukija katsoo, että rakennushanke on jopa pilannut alueen.

– En ymmärrä tuota 10 vuoden lisäaikaa. Nyt eletään nousukautta eikä Sipoonranta saa siltikään myytyä edes vanhoja asuntoja jotka seisoo tyhjillään. Ennekuin uusien rakentaminen voi edes alkaa, niin pitäisi niistäkin olla leijonanosa myytynä jo ennakkomarkkinoinnissa. Ei oikein tunnu nyt realistiselta. Se mikä oli ennen Sipoon helmi, aktiivisin ja hienoin satama ravintoloineen, on nyt Harkimoiden kosketuksena muuttunut täydeksi kaatopaikaksi. 

Alunperin Harkimo lupasi Sipoon kunnalle, että alue valmistuu 2014 mennessä.

Nyt jatkoaikaa haetaan toistamiseen. Ensimmäinen myönnetty jatkoaika alueen valmistumiselle kokonaisuudessaan on vuodelle 2021.

Sipoonranta Oy:n hallituksen puheenjohtajana toimiva Harry Harkimo ei halunnut kommentoida asiaa Sipoon Sanomille. Hän vetosi siihen, ettei ole enää yrityksen omistaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu