Puheenaihe

Luvattomat asuinhuoneet paljastuivat kellarista Töölössä – taloyhtiö luopui kanteesta

SOPU Takatöölöläinen asunto-osakeyhtiö on päässyt sopimukseen luvatta talon kellaritiloihin tehdyistä asuintiloista. Tapauksen käsittelyn piti alkaa tällä viikolla Helsingin käräjäoikeudessa.

Rakennusvirasto julkaisi keväällä kuvia Sibeliuksenkadulla sijaitsevaan asuntoon tehdyistä muutoksista.

Rakennusvirasto

Töölössä sijaitseva taloyhtiö on vetänyt kanteensa pois Helsingin käräjäoikeudesta liittyen taloyhtiön kellaritiloja koskevaan riita-asiaan.

Helsingin käräjäoikeus sai tiedon asiasta tällä viikolla, kun tapausta oli tarkoitus alkaa puida valmisteluistunnossa käräjäoikeudessa.

Helsingin Uutiset tavoitti asunto-osakeyhtiötä edustavan lakimies Simo Vihemäen, joka kommentoi syitä kanteesta luopumiseen.

– Olemme päässeet yhteisymmärrykseen ja sopimukseen toimenpiteistä.

Vihemäki vahvistaa, että muutoksia tiloissa on jo tehty.

Töölöläisen talon kellaritiloihin rakennettu luvattomat asuintilat vessoineen paljastui taloyhtiölle kesällä 2016, kun huoneistoa havaittiin vuokrattavan lyhytaikaiseen majoitukseen. Tilat omistava ja vastaajaksi käräjäoikeuteen aiemmin haastettu mies oli ostanut kellaritilat joulukuussa 2015.

Maan alla olleeseen 168-neliöiseen kellariin oli rakennettu luvatta sauna, keittiö ja useita wc-tiloja. Ilmastointia oli tehostettu sisäänpuhallus- ja poistokoneilla. Viemärit oli liitetty luvatta kiinteistön vesijohtoverkkoon.

Yleisilmeeltään tilat oli sisustettu työ-, toimisto- tai asuintiloiksi.

Helsingin Uutiset kertoi tapauksesta maaliskuussa.

Rakennusviraston keväällä julkaisemista kuvista näkee, kuinka paljon muutoksia Taka-Töölössä, Sibeliuksenkadulla, sijaitsevaan kellaritilaan oli tehty.

Käytännössä muutostöihin olisi tarvittu sekä taloyhtiön että rakennusvalvontaviraston lupa.

Mies oli saanut taloyhtiön hallitukselta huhtikuussa 2016 kirjallisen varoituksen, jossa hallitus vaati tilojen palauttamista yhtiöjärjestyksen mukaiseen käyttötarkoitukseen eli kellarivarastoksi. Rakennusvalvonnan toukokuussa 2017 pidetyssä katselmuksessa todettiin, ettei vaadittuja muutoksia oltu tehty.

Asian mentyä oikeuteen asunto-osakeyhtiö vaati tilojen omistajaa maksamaan 4 829,40 euron edestä selvittely- ja oikeudenkäyntikuluja. Tiedot ilmenevät haastehakemuksesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Töölöläistalon kellarista löytyi useita luvattomia asuinhuoneita ja neljä vessaa – "No en nyt kommentoi asiaa, kiitos vain"2.3.2018 19.35
Töölöläisen kerrostalon luvattomien asuntojen ja vessojen syy selvisi –  kuvat paljastavat valtavan työmäärän12.3.2018 12.34

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu