Puheenaihe

Naistenklinikan sisäilmatutkimuksiin käytetty alle puolessa vuodessa lähes 2 miljoonaa euroa

Naistenklinikan sisäilmaoireiden syiden selvittely jatkuu edelleen. Joulukuun jälkeen rahaa erilaisiin tutkimuksiin ja korjauksiin on käytetty jo 1,7 miljoonaa euroa.

Päivi Tuovinen

Naistenklinikan sisäilmatutkimuksiin ja ennakoiviin korjauksiin on käytetty viimeisen viiden kuukauden aikana 1,7 miljoonaa euroa. Lisäksi Naistenklinikalla on käynnissä kahden vuodeosaston 6,8 miljoonaa euron peruskorjaus ja suunnitteilla 4,9 miljoonan euron peruskorjaushanke.

HUS käynnisti viime joulukuussa Työterveyslaitoksen kanssa Naistenklinikan sisäilmaprojektin, jonka päämääränä on hyvä sisäilma. Sisäilmastokyselyn perusteella eniten sisäilmaan liittyvää haittaa koettiin A- ja C-siivissä. Vähiten olosuhdehaittaa raportoitiin siivestä L.

Sisäilmamittauksia on kevään aikana tehty A-, B-, C-, D- ja L -siipien kaikissa kerroksissa. Mittauksista on vastannut Sweco Asiantuntijapalvelut Oy.

D-siiven välipohjarakenteissa todettiin mikrobivaurioitumista, joiden vaikutus sisäilmaan ilman korjaustoimenpiteitä on todennäköistä ja joka voi lisätä astman riskiä sekä aiheuttaa hengitysoireilua, mikäli työskentely tiloissa on pitkäaikaista. D-siivessä on jo tehty rakenteiden tiivistyskorjauksia. Tiloissa toimivalle Kipuklinikalle etsitään uusia tiloja.

L-siiven osalta tehdään tämän vuoden aikana kohonneisiin kosteuspitoisuuksiin liittyviä lisätutkimuksia.

A-, B- ja C -siipien sisäilmatutkimuksissa ei löytynyt sellaista haittaa, joka Työterveyslaitoksen mukaan aiheuttaisi henkilökunnalle sairastumisen vaaraa.

Naistenklinikka on valmistunut vuonna 1934.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Sisäilmaongelmaisesta Kätilöopistosta siirretty kalusteita Naistenklinikalle – "Satojen tuhansien eurojen edestä omaisuutta jää silti hyödyntämättä"2.11.2017 16.22
Naistenklinikka on jo täynnä – poliklinikalle tilat toimistorakennuksesta Ruoholahdesta26.3.2018 19.35
Avin työsuojelutarkastajat kävivät Naistenklinikalla – "Ainakin tiedottamisessa voisi tehostaa"7.9.2017 18.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu