Puheenaihe

Kalasataman mallin mukainen terveyskeskus aloitti Vuosaaressa – lääkäreitä on jopa vaihtanut työpaikkaa "matkalaukkuelämän" takia

Uudet keskukset toimivat vanhassa terveysaseman osoitteessa Vuosaaressa.

Jussi Vehkasalo

Vuosaaressa aloitti maanantaina toimintansa uuden palvelumallin mukaisesti toimiva terveys- ja hyvinvointikeskus sekä perhekeskus.

Molemmat keskukset sijaitsevat kauppakeskus Columbuksen vieressä terveysaseman vanhassa osoitteessa Kahvikuja 3, jonne on remontoitu lisää tiloja.

Helsingin ensimmäinen terveys- ja hyvinvointikeskus aukesi talvella Kalasatamaan ja ensimmäinen perhekeskus on toiminut vuoden Itäkeskuksessa.

Tavoitteena on tarjota kattavasti sosiaali- ja terveyspalveluja kaiken ikäisille aiempaa helpommin ja sujuvammin.

Aivan ongelmitta siirtyminen uuteen jättikeskukseen ei Kalasatamassa sujunut. Kalasataman palveluita on kritisoitu muun muassa Helsingin Uutisten painetun lehden Lukijan areenalla useissa mielipidekirjoituksissa.

Ylen haastattelemien lääkäreiden mukaan Kalasataman uudisrakennuksen suunnittelu ei mennyt nappiin ja jatkuva työpisteen vaihto eli matkalaukkuelämän viettäminen työpaikalla syö aikaa potilastyöstä. Kalasatamassa kärsittiin alkuun jopa lääkäripulasta, koska osa ammattilaisista äänesti jaloillaan.

Helsinki aikoo keskittää kaikki terveyspalvelut muutamaan isoon keskukseen.

Vuosaaren terveys- ja hyvinvointikeskuksessa nykyiset palvelut täydentyvät vielä kesäkuussa psykiatriapalveluilla, kun psykiatrian poliklinikka muuttaa Itäkeskuksen Tallinnanaukiolta Vuosaareen.

Myöhemmin tänä vuonna Vuosaareen muuttavat itäisen Helsingin aikuisten vammaisten palvelut.

Vuosaaren perhekeskus kokoaa yhteen helsinkiläisten lapsiperheiden peruspalveluja, kuten neuvolan sekä varhaisen ja erityisen tuen palveluja.

Vuosaaren terveys- ja hyvinvointikeskuksessa sijaitsevat muös nuorten ja aikuisten sosiaalipalvelut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kalasataman terveysaseman lääkäriltä karu arvio Ylellä: "Kukaan, joka täällä aikoisi itse työskennellä, ei olisi suunnitellut taloa näin"30.5.2018 11.35
Kalasataman terveysaseman itsekseen puhuva ja 55 000 euroa maksanut robotti ärsyttää – ensin avautui professori, nyt psykoterapeutti Hesarissa18.5.2018 09.08
Vuosaaren terveysaseman tilanne kirvoittaa mielipiteitä – "Lääkärille pääsyn päättää hoitaja"23.9.2017 11.25
Professori tyrmistyi kohtelusta terveysasemalla Helsingissä – "Kellään ei ole vastuuta potilaasta"10.5.2018 08.30
Kalasataman uusi terveysasema avataan työmaiden keskelle – Tuleva käyttäjä kulkuyhteyksistä: "Melkoinen kuilu"20.1.2018 19.25
Kolme terveysasemaa sulkee ovensa – palvelut löytyvät jatkossa jättikeskuksesta22.11.2017 07.35
140 000 helsinkiläistä saa yhteisen jättiterveysaseman – uudisrakennus Kampin metroaseman päälle28.4.2017 13.53

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu