Makumaailma

"Kärkituotteina lohikeitto ja salaatit" – entisillä armeijan saarilla on jo liuta ravintoloita

RAVINTOLAT Isosaaresta ja Vallisaaresta löytyy jo vaikka mitä mutusteltavaa. Vesitse tavoitettavia ravintoloita on Helsingissä iso nippu.

Isosaaren Ravintola Upseerikerho avautui viime kesän alussa. Vanhan talon kupeeseen on rakennettu 100-paikkainen terassi.

Jussi Vehkasalo

Puolustusvoimilta matkailukäyttöön siirtyneiden Isosaaren ja Vallisaaren ravintolatoiminnot ovat kehittyneet nopeasti.

Helsingin kesäravintolakartalle on tämän myötä ilmestynyt uusia vierailukohteita.

Veneilijät ovat löytäneet ravintolamme."

Isosaari avautui matkailijoille reilu vuosi sitten. Ravintola Upseerikerho ja toinen ravintola, ja samalla juhlatila, eli Rikaman sali siirtyivät vuoden vaihteessa Theron Catering Oy:lle.

Upseerikerhon talo on pystytetty 1800-luvulla ja se on siitä lähtien ollut saaren sosiaalisen elämän keskus. Vuodesta 1964 rakennus toimi aliupseerikerhona, sotilassaaren asukkailla oli kerholle vapaa pääsy ja siellä järjestettiin esimerkiksi naisten iltoja, biljardinpeluuta ja tansseja.

Vanhan rakennuksen yhteyteen on rakennettu 100-paikkainen terassi, josta on näkymät saaren hiekkarannan ja Helsingin keskustan suuntaan.

– Upseerikerhon menun kärkituotteina ovat lohikeiton lisäksi merirapuvarrassalaatti inkiväärillä ja mansikoilla sekä kanasalaatti caesarkastikkeella ja leipäkrutongeilla, kertoo Theron Cateringin markkinointipäällikkö Katri Kärkkäinen.

Vielä kesäkuun alkupuolella Upseerikerhossa tarjolla ollut saaristolaisbuffet on siirtynyt Rikaman saliin, jossa on tilaa suuremmillekin väkijoukoille.

– Myös vierasvenesataman veneilijät ovat löytäneet ravintolamme. Upseerikerhosta voimme alkoholilakimuutoksen myötä myydä ulos myös mietoja alkoholijuomia, Kärkkäinen jatkaa.

Voimme myydä ulos myös mietoja alkoholijuomia."

Aivan uuden ulottuvuuden Isosaaren-matkailuun toi se, että Suomen Saaristokuljetuksen uusi lippulaiva m/s Isosaari liikennöi kesäsesonkina Kauppatorilta Isosaareen. Yli 40-metrinen laiva voi ottaa 275 matkustajaa ja se toimii myös laivahotellina Isosaaressa. Aluksella on 80-paikkainen ravintola ja kaksi isoa aurinkokantta huikeilla näköaloilla.

Vallisaaresta löytyy useampia kahviloita ja myös esimerkiksi jäätelökahvila. Ruokaravintolana toimii Torpedolahden konttiravintola. Epic Foods Co:n pyörittämään konttiravintolaan kuuluu suuri terassi.

Konttiravintolan listalta löytyy muun muassa salaatteja, lohikeittoa ja kasviskeittoa. Salaattiin ja myös asian bowl -ruokaan voi valita täytteeksi savustettua ja hiillostettua lohta, teriyaki-seesamkanaa, paahdettuja kasviksia ja fetajuustoa sekä grillistä lammas- ja soijamakkaraa.

Helsingin muita saariravintoloita

Venekyydin tarvitset seuraaviin:

Suomenlinnassa on useita kahviloita ja ravintoloita.

Pihlajasaaresta löytyy Ravintola Pihlajasaari.

Kaivopuiston lähipiirin saarista löytyvät ainakin seuraavat: Saari, Skiffer Liuskaluoto, HSS Paviljong, Uunisaari, Särkänlinna, Saaristo ja NJK.

Katajanokan ja Suomenlinnan välillä sijaitsevasta Lonnasta löytyy Ravintola Lonna ja Vohvelibaari.

Sipoon Kaunissaaressa, joka on Helsingin kaupungin omistama ulkoilualue, sijaitsee Kaunissaaren kesäravintola.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Perussiideristä saa pulittaa jopa 30 e/l – listasimme Helsingin terassien alkoholihinnat, nousukausi räväytti taksat kohti taivasta5.6.2018 20.15
"Sinne on saattanut jäädä räjähteitä" – Poliisi ohjeistaa varovaisuuteen Helsingin saaristossa14.6.2018 20.00
Kuvareportaasi: Paratiisi löytyy 50 kilometrin road tripin päässä Helsingistä – "Tämä saari on aina sielussani"24.6.2018 10.15
Aito saaristolaiselämä aukenee museossa – uudistunut Pentala on kesävisiitin arvoinen13.6.2018 19.00

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Klikkaa uusin lehti!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu