Puheenaihe

Trump ja Putin Helsinkiin heinäkuussa

Trump ja Putin tapaavat Helsingissä. Kuvituskuva.

Gage Skidmore / Wikipedia

Yhdysvaltalaisen tv-kanavan Fox Newsin Valkoisen talon kirjeenvaihtaja John Roberts kertoi Twitterissä, että Donald Trump ja Vladimir Putin tapaavat Helsingissä heinäkuussa. Roberts lisää, että tapaamisen ajankohta tullaan ilmoittamaan myöhemmin tänään.

Kreml vahvisti tapaamisen kello 15 Suomen aikaa. Presidenttien tapaaminen järjestetään 16. heinäkuuta.

Keskiviikkona presidentti Trump sanoi Washingtonissa, että tapaamisessa keskusteltaisiin monesta asiasta, mutta muutamia aiheita ovat ainakin Syyria ja Ukraina.

Presidentti Sauli Niinistö kommentoi tapaamista tiedotteella.

– Suomi on johdonmukaisesti edistänyt dialogia kansainvälisissä suhteissa. Viimeksi kuluneen vuoden aikana olemme isännöineet muun muassa Venäjän ja Yhdysvaltain varaulkoministerien ja puolustusvoimien komentajien tapaamiset. Presidenttien tapaaminen Suomessa on tälle luontevaa jatkumoa ja vie dialogin korkeimmalle tasolle, Niinistö toteaa.

Niinistön mukaan Trumpin ja Putinin välisten keskustelujen aiheet tulevat täsmentymään kahden viikon aikana, mutta agendalla on varmasti kansainvälinen tilanne kokonaisuudessaan.

– Toivottavasti myös asevalvonta- ja aseriisuntakysymykset. Lisäksi aion omissa keskusteluissani presidenttien kanssa ottaa esille huolemme jännittyneestä tilanteesta Itämerellä sekä arktiset tavoitteemme, erityisesti mustan hiilen päästöjen yhteisen torjunnan, Niinistö kertoo tiedotteessaan.

 

Juttua muokattu:

Klo 15:06, Kremlin vahvistus lisätty.

Klo 15:14, video lisätty.

Klo 16:07, Sauli Niinistön kommentit lisätty.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Presidentit Niinistö ja Putin kävivät puhelinkeskustelun – aiheina muun muassa Pohjois-Korea ja Ukrainan konflikti31.12.2017 09.06

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu