Puheenaihe

49-vuotiaalle viisi vuotta vankeutta lähisukuun kuuluvan lapsen raiskauksesta ja törkeästä hyväksikäytöstä

Ari Peltonen

Tuusulan käräjäoikeus on langettanut viiden vuoden ehdottoman vankeustuomion tekijälle, joka syyllistyi lähisukulaisen törkeään raiskaukseen ja törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön vuosina 2014 ja 2015, jolloin uhri oli alaikäinen. Vuonna 1969 syntynyt tekijä määrättiin heti vangittavaksi ja lisäksi hän joutuu maksamaan uhrille vahingonkorvauksia yhteensä 36 000 euroa.

Nyt noin 17-vuotias uhri on vuoroin kertonut hyväksikäytöstä ja vuoroin perunut puheitaan. Kesästä 2016 hän alkoi pyörtää kertomustaan johdonmukaisemmin ja kertoi valehdelleensa hyväksikäytöstä. Alun perin hän alkoi kertoa hyväksikäytöstä oma-aloitteisesti sijoituspaikoissaan.

Syytettä tukivat myös uhrin lukuisat eri kirjoitukset ennen oikeuspsykologisia haastatteluja ja niiden jälkeen sekä hänen kertomuksensa häntä hoitaneille henkilöille ja muille todistajille.

Käräjäoikeuden käsityksen mukaan hän on kokenut lähisukulaiselle rikostuomiosta aiheutuvat vakavat seuraukset ja tästä eroon joutumisen niin pelottavina, että mahdollisuus edelleen jatkuvalle hyväksikäytölle on ollut pienempi paha.

Tuomio määrättiin salassa pidettäväksi 60 vuoden ajan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Mies esiintyi Tinderissä "Amandana" – houkutteli naisseuraa etsineen opiskelijanaisen asunnolleen Tuomarilaan ja raiskasi28.6.2018 19.50
IL: Mies yritti raiskata ex-vaimonsa lasten nukkuessa vieressä – "Vaimona olet velvollinen"21.6.2018 08.58
21-vuotias pakotti 14-vuotiaan anaaliseksiin puistossa – hovioikeus piti tuomion ennallaan29.6.2018 11.23

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Klikkaa uusin lehti!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu