Paikalliset

Maanläheiset värit ovat nyt muotia sisustuksessa

Ulla Kumpulainen esittelee kangasta, jonka maanläheiset värit istuvat tämän päivän sisustustyyliin. Miehensä Jyrki Kumpulaisen kanssa hän käy muutaman kerran vuodessa sisustusalan messuilla Tanskassa ja Ruotsissa etsimässä tuotteita, joita muilla ei ole tarjolla.

Anneli Tuominen-Halomo

Tuomarinkylän kartanon pihapiirissä, entisissä lastenmuseon tiloissa toimii nyt sisustusliike Country White. Liike ehti toimia runsaat neljä vuotta Vantaan Jumbossa.

– Etsin pitkään vanhaa taloa liiketilaksi Vantaalta. Sitten keksin etsiä netin kautta myös Helsingissä olevia tiloja. Sieltä tämä löytyi heti, Ulla Kumpulainen kertoo.

Sen jälkeen asiat etenivät nopeasti. Kauppiaspariskunta pääsi katsomaan Helsingin kaupungin omistamia tiloja jo seuraavana päivänä.

–Nyt on tultu kotiin, Ulla Kumpulainen ajatteli heti sisään astuttuaan. Myös Jyrki Kumpulainen oli heti valmis pistämään nimet paperiin.

Suomalaiset alkavat yhä enemmän ja enemmän satsata sisustamiseen.”
Vaikka uusi myymälä on vain muutaman kilometrin päässä entisestä paikasta, tunnelma on aivan toinen. Kauppakeskuksen hälinästä ei ole tietoakaan. Kartanon pihapiiri huokuu rauhaa, ja historiallisesti arvokkaassa miljöössä eletään suojellun talon ehdoilla.

– Välillä täällä myös tuoksuu konkreettisesti maaseudulta, Jyrki naurahtaa ja viittaa hevosiin.

Country White myy muun muassa maalaisromanttisia sisustustekstiilejä, huonekaluja ja koriste-esineitä. Tekstiilien värit ovat maanläheisiä. Myynnissä on myös romanttishenkisiä naisten vaatteita. Uusinta valikoimassa ovat Noa Noa -merkkiset vaatteet lapsille ja naisille.

Tuotteita myydään myös nettikaupassa.

– Netissä meillä on myynnissä myös modernia muotoilua edustavia huonekaluja. Netti tukee myymälää, koska asiakkaat voivat sivuiltamme katsoa, mitä myynnissä on.

Kumpulaiset käyvät muutaman kerran vuodessa sisustusalan messuilla etenkin Tanskassa ja Ruotsissa. He haluavat valikoida myyntiin sellaisia tuotteita, mitä muilla ei ole. Myynnissä on myös suomalaisten käsityöläisten tuotteita, kuten lampunvarjostimia, kehyksiä ja kylttejä.

– Tavarantoimittajilla on valtavat valikoimat. Siitä me valikoimme myyntiin sellaista, mikä miellyttää omaa silmää.

Kumpulaiset uskovat, että suomalaiset alkavat yhä enemmän ja enemmän satsata sisustamiseen. Country Whitesta saa myös sisustussuunnitelman ja ompelupalvelua.

Kaikki sisustajat ovat erilaisia. Rakentajat hankkivat kerralla paljon tapetteja, remontoija voi ostaa yhden huoneen tapetit kerrallaan. Joku mieltyy tiettyyn tuotemerkkiin ja hankkii sitä kotiin vähän kerrallaan.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Klikkaa uusin lehti!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu