Makumaailma

Kaksi uutta ravintolalaivaa Helsinkiin – tämä ranta nousi suosikiksi

RAVINTOLAT Verna ja M/S Louisiana ovat uusia tulokkaita.

Vernan saliesimies Jonne Seppälä ja toimitusjohtaja Mari Ant-Wuorinen ravintolalaivatulokkaan edessä. Oikealla näkyy yli 30 000 euroa maksanut kelluva septitankki. Vernan sisätiloja remontoidaan parhaillaan, avajaispäiväksi on suunniteltu 13. heinäkuuta. Laivalla on ikää: se valmistui vuonna 1914.

Jussi Vehkasalo

Helsingin Hietalahdenrantaan on muodostumassa sangen varteenotettava ravintolalaivojen keskittymä.

Joitakin vuosia sitten moni ravintolalaivayrittäjä ei pitänyt Hietalahden laituria niin houkuttelevana.

– Jätkäsaaren rakentuminen, hyvät kevyen liikenteen väylät, uudet hotellit ja Länsiterminaalin 6,5 miljoonaa matkustajaa vuodessa ovat muuttaneet Hietalahdenrantaa houkuttelevammaksi, kertoo kaupunginkanslian projekti-insinööri Katharina Mead.

Uusi iso Clarion-hotelli aukesi syksyllä 2016, Jätkäsaareen on tulossa muitakin hotelleja. Suosittu pyöräilyväylä Baanakin kulkee läheltä.

– Jätkäsaareen rakennetaan myös Supercellin pääkonttori, samaan kortteliin tulee yksi uusista hotelleista.

Yksi Hietalahdenrannan uusista tulokkaista on Ravintolalaiva Verna, jonka avajaisia on tarkoitus viettää 13. heinäkuuta.

– Verna on valmistunut vuonna 1914 Hollannissa höyrylaivaksi. Se oli sen jälkeen Saksassa, Suomeen alus tuli 1960-luvulla, jolloin se muutettiin dieselvetoiseksi, kertoo Ravintolalaiva Vernan toimitusjohtaja Mari Ant-Wuorinen.

Entisillä nimillään Steffen ja Jannu alus toimi hinaajana, se oli laiturissa Helsingin Eteläsatamassa. 1990-luvulla laivasta poistettiin koneet ja siitä tehtiin ravintolalaiva, jollaisena se toimi pitkään Forssassa.

– Olen osakkaana Hietalahdenrantaan jo aiemmin tulleessa White Sand Boatissa, ja ajattelimme, että voisimme tuoda tänne isommankin ravintolalaivan. Niinpä ilmoitimme kaupungille, että olisimme kiinnostuneita uudesta laituripaikasta ravintolalaivalle.

White Sand Boat on tilauslaiva, jossa on kesäkaudella kahvila.

Projekti eteni ja sitten Ant-Wuorinen yhtiökumppaneineen osti Jannun eli nykyisen Vernan.

– Alus kunnostettiin ulkopuolelta Suomenlahden Telakalla Loviisassa. Parhaillaan rakennamme sisätilat kokonaan uusiksi keittiötä myöten, Ant-Wuorinen jatkaa.

Yläkannella on iso terassi ja terassitilaa tulee myös laiturille laivan viereen. Vernan on tarkoitus olla auki läpi vuoden, laivan terassi aiotaan kattaa.

– Se harmittaa, että viemäröinti ei yllä laiturille asti, jonka vuoksi jouduimme ostamaan yli 30 000 euroa maksaneen kymmenen kuution kelluvan septitankin.

Otsikkoa muokattu 7.7.2018 kello 9.11: Ravintolaivaa korjattu muotoon ravintolalaivaa.

Ravintolalaivat Hietalahdessa

Sijaitsevat Hietalahdenrannassa perätysten Ravintola Merimakasiinin vieressä.

Vernassa on noin sata asiakaspaikkaa ja laituriterassi.

Ruokalistalle tulee muun muassa ribsejä, salaatteja ja herkullinen klubileipä.

Kesäkuun puolivälissä avautunut M/S Louisiana kuuluu Night People Groupin ravintoloihin. Yläkannella on terassi, keskikannella ruokaravintola ja ensimmäisessä kerroksessa Havana Club.

Siipiratasalus M/S Louisiana tunnettiin aiemmin nimellä Finlandia Princess.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Altaan terassi sai kovan haastajan: Kauppatorille avautui 280-paikkainen ravintola4.7.2018 13.58
Lasipalatsinaukion ensimmäinen terassi avautuu – myös maanalainen taidemuseo pian valmis2.7.2018 12.03
Uusi alkoholilaki puree – ravintolalaivan terassia pidetään auki aamuviiteen asti24.4.2018 11.27
Helsinki saa uuden rantaravintolan – "Keskustassa on tosi vähän paikkoja, joissa on ilta-aurinkoa tarjolla"29.3.2018 13.26
Ravintolalaiva Merikerho on viimeistelyä vaille valmis – "Tästä tulee vielä hienompi kuin Mbar"30.3.2017 09.05

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu