Puheenaihe

Miten käy autokoulujen? Ajo-opetuslupia myönnetty ennätysvauhtia uuden lain takia

Ajo-opetus uudistui heinäkuun alussa.

Marika Lumme

Trafi on saanut heinäkuun alussa voimaan astuneen uuden ajokorttilain myötä yli 2 000 opetuslupahakemusta vain muutamassa päivässä. Uusia opetuslupia on myönnetty lähes 900. Trafin mukaan lupia on haettu ja saatu ennätysvauhtia.

Uudessa ajokorttilaissa muun muassa pakollisen opetuksen määrä väheni edelliseen verrattuna ja ajokorttiin tähtäävän ajoharjoittelun aloittamisen ikäraja muuttui 16 vuoteen. Ajokortin saa kuitenkin edelleen vasta 18-vuotiaana. Uudistuksen tavoitteena on laskea ajokortin hintaa ja uudistaa opetusmenetelmiä.

– Ajokorttikoulutuksen uudistamisen yhtenä tavoitteena oli, että turvalliseksi kuljettajaksi oppimisen reitit olisivat jatkosta entistä monimuotoisempia ja esimerkiksi opetuslupaopetusta voi hyvin käyttää myös muun opetuksen rinnalla. Opetuslupien saama hakuryntäys onkin erittäin positiivinen uutinen ajokorttikoulutuksen uudistamisen näkökulmasta, kertoo Trafin osastopäällikkö Kimmo Pylväs.

Koska ajo-opetuksen voi nyt yhdistellä opetuslupaopetuksesta ja autokouluopetuksesta, ei hakemusten määrä kerro suoraan, miten uuden ajokorttilain muutokset näkyvät autokouluissa.

Uusia henkilöautokortin ajokokeita on suoritettu kolmen ensimmäisen päivän aikana jo yli 350 ja mopon käsittelykokeita noin 450.

Etelä-Suomen Media uutisoi aiemmin, että enää vain kolmasosa alle 18-vuotiaista helsinkiläisistä hankkii ajokortin. Helsingin ulkopuolella ajokortti on kuitenkin suositumpi. Tähän vaikuttaa muun muassa joukkoliikenteen saatavuus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Saatko kesällä ajokortin? – USU: Jos töppäät liikenteessä, joudut takaisin autokouluun18.5.2018 08.06
Ajo-opetus vapautumassa kesällä – autokouluyrittäjä: "Tutkintojonot tulevat olemaan kuukausia"26.11.2017 20.40
Ajo-opetusta jo 16-vuotiaalle, vähemmän teoriatunteja – nämä asiat muuttuvat uuden ajokorttilain myötä30.6.2018 07.15
Uutiset ajokortin suosion romahduksesta ovat liioiteltuja – tuore tutkimus antaa toisen kuvan3.6.2018 16.25

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu