Puheenaihe

Video näyttää pysäköinninvalvojan karmean työpäivän – IS: 15-vuotias poika löi, 45-vuotias isä karkasi nykien hinaajan kourista

Parkkisakkojen antaja saa työstään harvoin kiitosta. Kuvituskuva.

Armi Suojanen

Helsingin kaupungin pysäköinnintarkastaja joutui rajuun tilanteeseen työssään, kun hänen sakottamansa auton omistaja ryhtyi aggressiiviseksi. Tapauksesta kertoo Ilta-Sanomat.

Pysäköinnintarkastaja antoi samalle miehelle jo 18. pysäköintivirhemaksun. Hän ei ollut maksanut yhtäkään aiempaa. Tarkastaja kutsui kaupungin ohjeen mukaan paikalle hinaajan, joka laittoi auton nostimeen kiinni. Sen jälkeen paikalle ilmestyi toinen auto, josta ulos tulivat kiinni olleen auton omistaja, hänen 15-vuotias poikansa ja vaimonsa.

Videolla perhe ajaa paikalle kohdassa 1:20.

Mies kävi aggressiivisen sananvaihdon jälkeen valvojan kimppuun ja huitoi hänen kameransa ja kämmentietokoneensa maahan ja ruhjoi niitä. Hän myös töni, potki ja löi valvojaa.

Videolla näkyy, miten mies hyppää autoonsa, kaasuttelee voimakkaasti ja lopulta onnistuu riuhtomaan autonsa pois hinaajan otteesta.

Tämän jälkeen 15-vuotias poika ja hänen äitinsä tarraavat tarkastajaan kiinni. Videolla kohdan 5:45 jälkeen näkyy, miten poika kaataa valvojan maahan ja lyö häntä.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 15-vuotiaan pojan virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta viiden kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Hän teki rikoksen nuorena henkilönä.

45-vuotias isän tuomittiin vahingonteosta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta puolen vuoden ehdolliseen vankeuteen. He joutuvat maksamaan pysäköinnintarkastajalle kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta 600 euroa. He joutuvat korvaamaan myös pysäköinninvalvojan 900 euron oikeudenkäyntikulut.

Muokattu: 6.7. klo 10.35: Uhri oli pysäköinnintarkastaja, ei pysäköinninvalvoja.

Katso video alla:

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Turistibussien väärinpysäköinnille loppu Senaatintorilla – tässä uudet parkkialueet keskustassa15.5.2018 18.04
Poliisi-valtuutettu esittää: Pysäköinninvalvonta poliisin syyniin Vantaalla – "Tuonut negatiivista julkisuutta koko kaupungille"11.3.2018 18.10
Vantaan parkkiraivo: Pysäköinnintarkastajille tappouhkauksia – kimppuun hyökätään kuukausittain22.6.2017 13.24
Sakkoraivo revähti Vantaalla: Penkerepysäköinnistä rapsuja – "Tielle saa pysäyttää, jos kieltoa tai vaaraa ei ole" 18.6.2017 18.15
Tähtitieteilijä-Matias on työskennellyt 7 vuotta pysäköinninvalvojana – näin hän ajattelee kohutusta aktiivimallista29.12.2017 12.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu