Makumaailma

Lätkäjätkien suosima kanansiipiravintola laajentaa – kolmas avaus pk-seudulla

Siivistään tunnettu SiipiWeikot avasi ravintolan Tikkurilaan.

SiipiWeikot

Kehuttu SiipiWeikot-ravintola avasi uusimman ravintolansa perjantaina Tikkurilaan.

Kanansiipiin ja kastikkeeseen erikoistunut ravintola on lähtöisin siipiruokien mekasta, Tampereelta.

Siivet tunnetaan perinteisesti ”lätkäjätkien” ruokana. Tikkurilan SiipiWeikot ei ole poikkeus; ravintolan perusti Kiekko-Vantaan toimitusjohtaja Kai Sointu partnerinaan Martti Simonen.

– Pekka (ensimmäisen SiipiWeikot ravintolan perustaja Pekka Yli Houhala) innostui Amerikassa ollessaan siivistä ja perusti Tampereelle ensimmäisen ravintolansa. Siellä tuli käytyä usein syömässä, kertoo Ilveksen toimitusjohtajana 90-luvulla työskennellyt Sointu.

– Simosen Martti tuntee Pekan jo pitkältä ajalta, ja kuuli mahdollisuudesta perustaa SiipiWeikot myös Vantaalle. Lähdin mielelläni mukaan.

Tikkurilassa avannut ravintola on ketjun kolmas pääkaupunkiseudulla. SiipiWeikkojen ravintoloita löytyy myös Helsingistä ja Espoosta.

– Olemme Suomen – ja Euroopan – ainoa pelkästään siipiin keskittyvä ravintola. Toinen erikoisuutemme on se, että oluet tarjoillaan aina valmiiksi viilennetyistä laseista.

Sointu lähtee uuden ravintolansa myötä kilpailemaan toisen vahvan tamperelaisen kiekko-hahmon, Raimo Helmisen, kanssa. Raipe kuuluu siivistään tunnetun Ravintola Hookin osaomistajiin.

– Emmeköhän me tule kuitenkin edelleen väleissä pysymään, Sointu nauraa.

Sointu on ensimmäistä kertaa mukana ravintolabisneksessä. Hänen mukaansa ravintolan ja jääkiekkojoukkueen samanaikainen omistaminen avaa ovia uusille ideoille.

– Olemme esimerkiksi pohtineet tuotteiden tuomista myös kotikentällemme Trio Areenaan. Suunnitelmat ovat vielä alkuvaiheessa, mutta vaikuttavat ihan mahdollisilta, Sointu kertoo ja jatkaa, että ravintolan on myös tarkoitus osallistua paikallisten kiekkojuniorien tukemiseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Klikkaa uusin lehti!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu