Makumaailma

Mitä tulee kun yhdistetään greippilonkero ja burgeri? – festivaali sai nimikkopurilaisen

Akseli Herlevi teki Tikkurila Festivaalille oman burgerin K 18 -malliin. Nimikkoburgerin kaveriksi suositellaan perinteistä greippilonkeroa.

Petri Anttila

Tikkurila Festivaali on festarin viisivuotisuuden kunniaksi saanut oman burgerinsa. Keskivertohampurilaista voimakkaamman makuelämyksen tarjoavan festaripurtavan on loihtinut burgerimieheksi Naughty BRGR -ravintoloillaan profiloitunut huippukokki Akseli Herlevi.

Reseptin lähtökohdaksi Herlevi otti tavoitteen kehittää burgerista maultaan yhteensopiva perinteisen greippilonkeron kanssa. K 18 -nimikoruokaan makua antavat muun muassa sitruuna, pippuri ja korianterinsiemenillä maustettu kurkku.

– Olisi liian helppoa sekoittaa majoneesiin lonkeroa. Sen sijaan burgeriin haettiin oikeita makuja majoneesilla, johon on raastettu reippaasti sitruunankuorta sekä lisätty sitruunan mehua ja pippuria, Herlevi kertoo Tiksi-burgeristaan.

Tikkurila Festivaali järjestetään 20.–21. heinäkuuta Hiekkaharjun urheilupuiston alueella. Tänä vuonna lavalle nousevat muun muassa JVG, Apulanta, Kaija Koo, Elastinen, Jenni Vartiainen, Olavi Uusivirta, Sanni ja Cheek.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Hampurilaisketju poisti pillit ja mukien kannet asiakkaiden saatavilta – tässä perustelut2.7.2018 20.10
Uusi hampurilaisketju ja kansainvälisille markkinoille kehitetty pizzeria avaavat ydinkeskustassa – "Iltaisin toimii baarina"31.5.2018 07.05
Helsingin parhaasta kasvisburgerista ylistetty ravintola lopetti – taustalla konkurssihakemus26.3.2018 06.45
Burger King -ketju yllättää – yleensä tällä paikalla on nähty Hesburger14.6.2018 19.42
Helsingin parhaaksi valittu burgerimesta avaa toisen ravintolan – ja lisää on tulossa23.3.2018 11.11

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu