Vaalikoneemme on nyt avattu!

Puheenaihe

Puolustus: Penttilä toimi paniikissa ja tapahtumat etenivät "yllätyksellisesti"

Michael Penttilä peitti kasvonsa käräjäoikeudessa tiistaina.

Päivi Tuovinen

Michael Penttilä myöntää tapon, mutta kiistää murhan tänään alkaneessa oikeudenkäynnissä, joka koskee huhtikuussa Vaasankadulla tapahtunutta henkirikosta.

Puolustuksen mukaan tapahtumat asunnossa ovat alkaneet pian Penttilän saavuttua asuntoon. Nainen tunnisti aiemman julkisuuden perusteella Penttilän ja alkoi huutaa ja nimittää tätä sarjakuristajaksi ja "friikiksi".

Penttilä on oman kertomuksensa mukaan mennyt tästä paniikkiin. Hän tarttui naista kaulasta kaksi käsin tarkoituksenaan saada tämä lopettamaan huutaminen. Puolustuksen mukaan nainen menetti tajuntansa heti teon alussa, eikä Penttilä yrittänyt pitkittää uhrinsa kärsimyksiä.

Puolustuksen mukaan Penttilän tarkoitus ei ollut surmata uhriaan vaan tapahtuvat etenivät Penttilän kannalta "yllätyksellisesti" ja hänen ollessaan kiihtymystilassa.

Teon jälkeen Penttilä on mennyt lukkoon, eikä ole pystynyt ajattelemaan selvästi apua hälyttääkseen, eikä poistumaan asunnolta. Asunnon siivouksen teon jälkeen hän kiistää.

Penttilän puolustuksen mukaan hän ei kertonut oikeaa nimeään, koska naisen tarjoamien (seksuaali)palveluiden luonteeseen ei kuulu asiakasrekisterin pitäminen eivätkä tällaisia palveluja käyttävät ylipäätään ilmoita koko nimeään.

Kuristamisvideon katselu ennakolta ei puolustuksen mukaan ollut muuta kuin ajanvietettä, eikä liity tapaukseen.

Puolustuksen mukaan Penttilä on myös vain 14 senttiä uhria pidempi eikä 30 senttiä, kuten syyttäjä sanoo, ja ruuminrakenteeltaan laiha.

Penttilän mielentila tekohetkellä pyydetään tutkittavaksi. Vuonna 1986 hänet tuomittiin täyttä ymmärrystä vailla tehdystä teosta eli alentuneesti syyntakeisena.

Uhrin äiti vaatii Penttilältä 10 000 euroa korvauksia henkisestä kärsimyksistä ja muun muassa hautauskulujen korvaamisen. Puolustuksesta myönnetään asianomistajan korvausvaatimukset oikeiksi.

Lue myös: Uhri tunnisti sarjakuristajan asunnollaan: "Murhaaja!" – Michael Penttilä tarttui naista kaksi käsin kaulasta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Uhri tunnisti sarjakuristajan asunnollaan: "Murhaaja!" – Michael Penttilä tarttui naista kaksin käsin kaulasta10.7.2018 10.38
Sarjakuristajalle syyte murhasta – sai vain reilu kuukausi sitten hovista yli 2 vuoden tuomion 3.7.2018 13.23
Mediat: Sarjakuristajalla hyytävä diagnoosi – "Hoito saattaa jopa pahentaa tilannetta"9.5.2018 19.30
HS: Suomalaiset haluavat pitää vaaralliset ihmiset laitoksissa – ”Jos punnitaan oikeusturvaa, en pidä kohtuuttomana"9.7.2018 09.58
Poliisi esittää murhasta epäiltyä sarjakuristajaa vangittavaksi – uusin uhri löytyi Kalliosta8.5.2018 12.43
Helsingin lähiössä kuohuu – onko henkirikoksesta epäilty mies sarjakuristaja?7.5.2018 10.08

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu