Vaalikoneemme on nyt avattu!

Puheenaihe

Päivi Holappa johtaa pian Suomen suurinta hotellia – matkailubisnes tuli tutuksi jo 16-vuotiaana

MATKAILU Päivi Holapan johtamassa hotellissa panostetaan palveluun.

Break Sokos Hotel Flamingon laajennus valmistuu ensi vuonna. Uuteen siipeen tulee 232 uutta huonetta, hotellinjohtaja Päivi Holappa kertoo.

JOHANNA ERJONSALO

Yksi Vantaan maamerkeistä, Kehä III:n kupeessa kohoava Break Sokos Hotel Flamingo on pian Suomen suurin hotelli. Kun hotellin laajennus ensi vuonna valmistuu, on hotellissa yhteensä 541 hotellihuonetta ja liki 100 työntekijää. Toimintaa luotsaa Päivi Holappa, joka aloitti hotellin johtajana kesäkuun alussa.

– On kliseistä sanoa näin, mutta pidän työstäni, sillä jokainen päivä on erilainen. Aina ei tiedä, mitä päivä tuo tullessaan, mikä tuo lisämaustetta työhön, Holappa naurahtaa.

Hotellinjohtajan työ on Holapan mukaan pitkälti henkilöstön ja asiakaspalvelun johtamista, mutta sisältää myös paljon käytännön tekemistä.

Ensikosketuksen matkailubisnekseen hän sai 16-vuotiaana lukiolaisena Rovaniemellä. Tuolloin Holappa siskoineen työskenteli Napapiirin Saarituvat -nimisessä mökkikylässä.

– Siellä moni työtehtävä tuli tutuksi. Siivoaminen, kahvilassa työskentely, mökkien vuokraaminen, telttapaikkojen varaaminen, hän luettelee.

Pitkän uran hotellimaailmassa luonut Holappa työskenteli viimeksi hotellinjohtajana Original Sokos Hotel Vaakunassa Rovaniemellä.

Yöpyjien toiveet muuttuvat ajan mukana ja hotelleja uudistetaan heitä kuunnellen. Perusasioiden tulee olla kunnossa, mutta Holapan mukaan yöpyjät arvostavat entistä enemmän henkilökohtaista palvelua. Siihen Flamingossakin satsataan.

Palvelun pitää olla laadukasta ja hotellin arvojen mukaista. Näiden arvojen välittäminen henkilökunnalle on yksi Holapan tärkeimpiä tehtäviä.

– Voin omalla ja oman tiimini esimerkillä vaikuttaa siihen, millainen ilmapiiri hotellissa on ja miten asiakkaat kohdataan.

Toisinaan kohtaamiset ovat hyvinkin hauskoja.

– Kerran keikkajärjestäjä soitti hotellin myyntipalveluun ja halusi varata huoneen Ruudolfille ja Karri Koiralle. Myyntipalvelija vastasi hänelle, että katsotaanpa onko meillä lemmikkihuoneita vapaana. Siinä vaiheessa varaaja oli ”revennyt” totaalisesti puhelimessa, sillä kyseessä olivat räppärit Ruudolf ja Karri Koira, Holappa muistelee.

– Kun muusikot tulivat hotelliin, antoi vastaanoton työntekijä Lennu heille koirapussin, joka kaikille koiravieraille annetaan, hän lisää.

Rovaniemellä vietettyihin hotellinjohtajan vuosiin sisältyi muutoksia ja uudistamista. Holapan aikana uusittiin muun muassa ravintolat ja hotellihuoneet.

Sokos Hotel Flamingokin on muutosten keskellä. Elokuussa entisen autokaupan tilalle, ”lasiseen kuutioon”, avautuu tapahtumatila Eventi, jossa voi järjestää erilaisia tapahtumia. Laajennukseen tulee puolestaan 232 uutta huonetta, joiden joukossa on kaksi saunallista sviittiä.

– Uudessa hotellisiivessä on 7 kerrosta eri teemoin.

Flamingon yöpyjistä noin 60 prosenttia on bisnesmatkustajia ja 40 prosenttia vapaa-ajan matkustajia. Keskimäärin hotellissa yövytään 1,5 vuorokautta.

– Uudistuksen myötä odotamme lisää asiakkaita Vantaan markkinan kasvun myötä.

Päivi Holappa

Työskennellyt Break Sokos Hotel Flamingon hotellinjohtajana 1.6. alkaen.

Ollut aiemmin hotellinjohtajana muun muassa Original Sokos Hotel Vaakunassa ja työskennellyt sitä ennen mm. Sokos Hotel Flamingossa ja Pasilassa hotellipäällikkönä.

Asuu Espoon Leppävaarassa, kotoisin Rovaniemeltä.

Harrastaa tällä hetkellä pääasiassa ulkoilua ja lukemista.

Matkustelee aina kun mahdollista. Hotellin valinnassa palvelun taso, persoonallisuus ja sijainti ovat tärkeitä.

Matkoilta mieleen jo jäänyt esimerkiksi onnistunut vierailu hotelli ME Milan il Ducassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Uudet kuvat julki: Tällainen on HIFK:n asuntoja, liiketiloja, hotellin ja jäähallin yhdistävä jättihanke25.5.2018 12.39
Katajanokan vankilahotellia laajennetaan – suunnitteilla pyöreä uudisosa18.5.2018 20.05
Uusi luksushotelli avautuu ensi viikolla Helsinkiin – viiden tähden hotelli tarjoaa taide-elämyksen26.4.2018 06.20
Keskustahotellin uima-allas suljettiin Helsingissä – vedenlaatu ollut huono jo pitkään17.5.2018 19.35
Jättihanke puhuttaa Espoossa – Tapiolaan suunnitteilla hotelli- ja elokuvakeskus9.6.2018 14.15
"En tiedä onko kukaan tällaista aiemmin tehnyt" – helsinkiläisessä saaressa nukutaan kelluvassa hotellissa16.5.2018 14.48

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu