Makumaailma

Tiesitkö jo näistä kesäkahviloista luonnon helmassa? – Vuohenputkipiirakkaa ja jäätelöä, jossa maistuu meri

Ravintola Tila on avatttu Sipoonkorven kansallispuiston läheisyyteen.

Metsähallitus

Pääkaupunkiseudun tuntumassa on useita luontokohteita, joiden yhteydessä voi nauttia kahviloiden tunnelmasta ja valikoimasta. Retkeilijän ei tarvitse aina ottaa eväitä ja termospulloa mukaan, sillä monen pääkaupunkiseudun luontokohteen lähistöllä toimii kesäkahviloita ja kioskeja.

Nuuksion Haukkalammella keväällä ovensa avanneen Cafe Silvan suosituimman ostoksen arvaaminen ei ole vaikeaa.

– Kyllä, se on kahvi ja pulla. Leivomme tuoretta pullaa joka päivä kesän ajan, paljastaa kahvilapäällikkö Dorothée Caraty Cafe Silvasta.

Caraty pitää yhtenä kahvilan vahvuutena sijaintia erämaisen luonnon keskellä, mutta lähellä keskustaa. Luonnon arvostus näkyy käytännössä kahvilassa niin, että kahvin saa halvemmalla, kun sen ostaa mukanaan tuotuun omaan kuppiin.

Sipoonkorven kansallispuiston kylkeen, Hindsbyn kylään on tänä kesänä avattu kahvila-ravintola Tila. Itseleivottuja herkkuja, kuten vuohenputkipiirakkaa voi nauttia rauhaisassa ympäristössä.

–Terassilta aukeaa kaunis näkymä niitylle, jolla lampaat laiduntavat. Pihalla tepastelee erirotuisia kanoja, kertovat perheyrityksen omistajat Kaisa Rantama ja Matti Seppälä.

Raaka-aineissa suositaan luomu- ja lähiruokaa. Etukäteen voi tilata valmiin eväspaketin Sipoonkorven retkeilyä varten. Kansallispuistosta löytyy reittejä monipuolisesti helpoista haastaviin.

Helsingin edustan entisestä sotilassaaresta Vallisaaresta löytyy nykyään monta kahvilaa. Jäätelökahvila Pajan sombrero-hattuiset kaverukset tarjoavat saaren laajimman jäätelövalikoiman.

– Suosikkimakuina omissa jäätelöissämme ovat lonkerosorbetti ja tummasuklaa-merisuola, kertoo jäätelökahvilan omistaja Mika Miettunen.

Päiväretkeilijöiden ja lintutarkkailijoiden suosima Laajalahden luonnonsuojelualue Espoossa on pääkaupunkiseudun parhaita lintuvesiä. Luonnonsuojelualueen laidalta löytyy jugend-huvila, jossa toimii luontotalo ja viikonloppuisin Café Elfvik. Kahvilan herkuista monet ovat luomua tai vegaanisia.

Tunnin ajomatkan päässä Helsingistä sijaitseva Porkkalanniemen ulkoilualue sai paljon julkisuutta uutena kansallispuistoehdokkaana Suomi 100 -juhlinnassa. Kansallispuisto perustettiin Hossaan, mutta Porkkalaan on suunnitteilla luonnonsuojelualue ja retkeilijöiden palveluja kehitetään.

Alueelta löytyy useita kahviloita, joista Porkala Marin on tavoitettavissa myös veneillen. Kahvila sai juuri uuden omistajan, jonka myötä tarjonta uudistuu. Lyhyessä ajassa suosiota on kerryttänyt erityisesti vanhan ajan lihapiirakka, joka maistuu veneilijöiden lisäksi retkeilijöille ja pyöräilijöille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

"Kärkituotteina lohikeitto ja salaatit" – entisillä armeijan saarilla on jo liuta ravintoloita28.6.2018 07.15
Mitkä ovat kesän parhaat eväät? – katso ammattilaisten vinkit piknikille29.6.2018 20.05
Altaan terassi sai kovan haastajan: Kauppatorille avautui 280-paikkainen ravintola4.7.2018 13.58
Kahvilaan kauniisiin maisemiin Espooseen? Listasimme naapurikaupungin parhaat paikat12.6.2018 20.10
Tässä ovat Helsingin parhaat kesäkahvilat – Katso kartalta mistä ne löydät!28.6.2017 08.10
Pastaravintola avaa Itä-Helsingissä – "Ensimmäinen kauppakeskuksiin suunniteltu ketjun ravintola Suomessa"4.7.2018 10.23
Kalastajien suosikkipaikka on myös oiva retkikohde – "Onko täällä kummituksia?"16.7.2017 08.35

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Klikkaa uusin lehti!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu