Vaalikoneemme on nyt avattu!

Puheenaihe

Nuorisojoukko ryösti humalaiselta mieheltä 30 000 euron kellon – Uhrille 9 000 euron sakot

Kuvituskuva.

Sonja Sivonen

Neljä nuorta on tuomittu Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa ehdollisiin vankeusrangaistuksiin ja koviin korvauksiin liittyen Nummelassa tehtyyn ryöstöön. Yksi tuomituista tuomittiin törkeästä kätkemisrikoksesta.

Ryöstö tehtiin Nummelan keskustassa vuoden 2015 lopulla. Tuolloin 18–19 -vuotiaat nuorukaiset kohtasivat yöllä vahvasti päihtyneen uhrinsa, joka oli kävellyt baarista etsimään taksia.

Keski-ikäinen mies oli ollut liikkeellä yksin, kun nuorukaiset olivat alkaneet töniä häntä ja pakottaneet pankkiautomaatille nostamaan heille rahaa. Mieheltä anastettiin myös noin 30 000 euron arvoinen kello.

Uhri oli yrittänyt paeta paikalta juosten, mutta tuomitut olivat juosseet hänen peräänsä ja kampanneet hänet maahan. Mies oli joko pahoinpitelyn tai kaatumisen seurauksena lyönyt päänsä ja ollut hetken tajuttomana.

Arvokas kello päätyi myöhemmin yhden tuomitun haltuun, kun kellon mieheltä anastanut nuorukainen halusi antaa sen hänelle säilytykseen.

Kolme tuomituista sai neljä kuukautta ehdollista vankeutta ja yksi seitsemän kuukautta. Lisäksi kolme tuomituista velvoitetaan maksamaan korvauksia yhteisvastuullisesti noin 25 000 euroa.

Summassa on korvauksia muun muassa uhrin lääkärikustannuksista, ansionmenetyksistä sekä oikeudenkäyntikustannuksista. Lisäksi tuomitut maksavat korvauksia uhrin työnantajille sairausajan palkkioista.

Ryöstön uhri puolestaan tuomittiin yli 9 000 euron sakkoihin siitä, että hän ryhtyi uhkailemaan yhtä ryöstöstä syytetyistä nuorista ennen ryöstön oikeuskäsittelyä.

Syyte kyseisen pojan osallisuudesta ryöstöön kuitenkin hylättiin oikeudessa, eli hänellä ei ollutkaan siihen mitään osuutta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kuuden hengen porukka joukkohakkasi ja ryösti asemalla nukkuneen miehen – poliisi etsii silminnäkijää9.7.2018 10.53
Kuva: Tunnistatko tätä miestä? – ryösti Helsingissä k-kaupan ja löi myyjää2.7.2018 13.48
Nuori nainen ryösti huoltamon keittiöveitsellä uhaten – nuhteeton tausta pelasti vankilalta17.6.2018 21.40
Poliisi lopettaa tuuheapartaisen miehen etsimisen – Malminkartanon ryöstö paljastui keksityksi29.6.2018 15.32

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu